JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, October 27, 2010

Projek Bakar2 Sate...

Ni entry kesinambungan lepas xtvt bakar2 pulut panggang hari tu
 Sebenarnya masa jaja dok bz tolong Kak Zah balut pulut panggang, time tu jugak suami dengan anak2 dia 
dah mula cucuk2 sate..
lepas dah habis bakar pulut panggang, saje je la bakar sate sket2 dulu
konon2 ala2 nak rasa la walaupun kuah sate pun takde...
dari nak bakar sket2..amik kau...
dekat 50 cucuk jugak selesai bakar malam tu..
hehhe
dah menda sedap kan...

Malam esoknya baru la betul2 buat makan2 sate
masih tempat yang sama, lokasi..blakang umah jaja ngan Kak Zah!
 Yang berbaju melayu tu lah suami Kak Zah, cik Nazri...
yang sponser sate malam tu..
jaja ngan En Zack plak sponser buah ,buat air oren dengan special teh tarik by En Zack..
Jiran sorang lagi plak bawak puding coctail..
last2 banyak kemain makanan malam tu...
 Tok Janggut kesayangan pun ada jugak menolong2...
 4 family jugak yang ada malam tu..jiran yang biasa2 jugak datang
bila ada buat acara makan2 ni...
Dan ni lah Kak Zah..pembuat sate terbaekkkkkkkk di Nusantara.
hehhehehhe
dan yang ni jugak la model pulut panggang ku itewwww

habis licin segala makanan yang ada..jaja ngan Kak Zah pun sampai ke pukul 11 malam
punya dok berborak kat belakang tu..

Insyallah, ada rezeki, jaja plan nak buat makan2 gak untuk jiran2 ni..
asyik2 Kak Zah jek jadi mastermind ngan Cik Nazri...
sekali sekali turn orang lain plak la kan..segan plak jadinya...

Jaja'Z: How nice to have such a wonderful neighbour like them..

6 Beu-T Is Talking:

diana said...

kalau makan ramai2 macam ni
memang best la jaja..
makanan sikit pun tetap meriah..
apetah lagi kalau banyak..

JaJa'Z said...

diana: betul amat tu..kadang2 makanan tak grand pun..tapi sebab makan ramai2 tu yg jad syok kan..

Mamamya said...

bestnya makan ramai2 mcm ni....mesti syok kan makan2..gelak2.... (no ngumpat2 ea...ekekek)

JaJa'Z said...

kak lieya: No No No..semua yg baik2 jek..hehehhe

nur said...

sedapnya satay
ALL IN ONE

JaJa'Z said...

nur: memanggg sedappppp

Related Posts with Thumbnails