JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 11, 2010

Majlis Aqiqah Dan Sesi Tarah2 Daging...

2 minggu lepas masa kat umah jaja sibuk2 orang memasak untuk open house taman,
kat skolah plak ada jugak buat majlis aqiqah..
majlis ni kira dah macam acara wajib dah tiap2 tahun selagi ada cikgu2 yang nak buat aqiqah
secara beramai2 dengan cikgu2 lain

Bila dah jadi xtvt sekolah, maka wajib la semua sekali cikgu2 ni terlibat..
jaja memula macam nak mintak excuse gak memandangkan kat umah pun bz,
tapi rasa tak sedap la plak kan..
nak tak nak kita kena la tunjuk muka jugak..
Gaya mana bleh kalah..walaupun just kacau2 rempah je kat depan kawah
padahal memasing dok menahan panas time tu...

Jaja sampai pun agak lewat dalam kul 9 lebih, lepas dah settlekan hal2 kat umah
lembu pun dah selamat disembelih dan cikgu2 bz dok siang daging
untuk dimasak...
Zurin and kepala lembu!
hahahhaha
Aksi para guru dan pengetua melapah daging
kepala lembu!!!!

kalau tak silap jaja dalam 5 orang guru yang amik bahagian untuk aqiqah kali ni
semua daging2 dimasak kari ngan sup jek..

gigih laki bini ni mengacau daging...
Antara para 'PATI' yang menunggu makanan
hehhehehhe

gambar time makanan siap memang jaja tak dapat nak amik dah
nak tau sebab apa???

Sebab dalam kul 12 tu En Zack dah bertubi2 sms jaja

Ja, balik la cepat..rumah dah tunggang langgang ni..diaorang mintak barang dapur
macam2,abang tak tau dah nak cari kat mana

Kelakar betul la En Zack tu..
dia pun sampai tak bleh nak gi ke mana..sket2 orang mintak besen,pastu mintak pisau..
siap cari penutup blender tak jumpa2 yang tak tahan sangat tu...hehehhe

Last2 jaja pun balik je la tanpa makan apa2 kat sekolah time tu..
kempunan nak makan sup 'gearbox'...

Jaja'Z: Lapar la plak...

4 Beu-T Is Talking:

sarah-najwan said...

meriah sgguh majlis itu...cari2 gak cikgu yg kita kenal itu..tapi xnampak..hik hik..

JaJa'Z said...

cikgu nazir ke? dia tak datang rasa nya time tu...

Kuman Chaos said...

best gotong royong nih
kuman "Raba-raba..." Entry

JaJa'Z said...

hai kuman. memang best..and penat..hehhe

Related Posts with Thumbnails