JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, October 27, 2010

Final Exam Bermula....

Skang ni rasanya semua sekolah dok mem'bz' dengan final exam...
dimulakan dengan student2 upper form dulu..
mujur la bebudak form 4 ni exam dalam dewan..at least tak la cikgu2 pening kepala 
nak handle diaorang dok bercakap2 dalam kelas..
kalau dapat kelas2 depan ok jugak..buatnya banyak kena jaga kelas belakang..
memang penat la mulut ni nak bagi amaran..
semua jenis tak makan saman punya budak..jawab tak seberapa tapi bercakap yang lebih

Next week bebudak lower form plak exam
dan cikgu2 yang mengajar form 5 dok struggle lagi mengajar student2 disaat2 akhir
tapi ada jugak bebudak form 5 yang still tak sedar2 diri lagi..
dikerah berapa kali suruh baca buku, buat kerja pun still dok tercongok berborak2 jugak...

Kami sebagai cikgu2 dah curahkan ilmu sebaik mungkin,
untuk beberapa hari yang tinggal ni, terpulangla kepada para pelajar sendiri
untuk menentukan hala tuju masing2..
bukan masa dah untuk cikgu mengejar pelajar2 yang ponteng,bukan masa dah cikgu nak merotan2 pelajar
yang tak siapkan kerja sekolah...

All up to u....
Usaha lah selagi ada masa!

Jaja'Z: Alhamdulillah, jaja dapat jaga SPM tahun ni..

8 Beu-T Is Talking:

dieya said...

my final exam hujung bulan depan sampai awal december. haih mau periksa sudah. bagus juga cepat periksa cepat boleh semester break!

JaJa'Z said...

dieya: student veteran ni pun dok kejar cuti semster ke? padahal dia pun keja jugak tu..hehhehe..wish u best of luck ok dearrrr

eiela said...

semoga diorang dapat menjawab soalah exam dengan baik. kepada cikgu-cikgu plak banyakkan bersabar, menjadi pendidik pekerjaan yang mencabar dan murni.

tentang aku, katak bucuk dan rabbit tinge panjang said...

blogwalking cekgu...hihihihi...teringat time amik SPM dulu bila tengok pic nie....huhuhuhu

Mamamya said...

semoga semua student jaja dapat keputusan yg cemerlang.....

hilang rasa penat lelah mengajar bila tgk anak2 murid b'jaya kan jaja....

JaJa'Z said...

eiela: pada yang menjawab tu alhamdulillah...tapi jenis yg dapat soalan terus tido tu yg sakit hati tgk..

JaJa'Z said...

@tentang aku, katak bucuk dan rabbit tinge panjang mak aii..panjang nya nama dik..hehhehe..tu lah, kalau diingat, nak jek amik smula spm..sure excellent

JaJa'Z said...

@Mamamya mana yang berjaya tu memang lega la tgk kak...yang tak brapa nak berjaya dengan malas nak usaha tu yg geram sangat2..

Related Posts with Thumbnails