JaJa'Z Latest Stories

Sunday, October 10, 2010

Cakap Lagi!! Kan Dah Kena...(Updated!!)

En Zack: Abang ingat nak tukar no hp baru la...
Jaja: Ish..takyah la bang,kang jd kerja plak nak bagi tau orang lain no baru tu...

Gitu lah lebih kurang bunyi perbualan jaja ngan En Zack 4 hari lepas
gara2 En Zack bengang banyak sangat kredit dia kena potong jer
untuk caller ring tone...sket2 tolak..sket2 tolak..
sekali tolak seringgit,lepas brapa hari kena tolak lagi..
tu yang dia bengang sangat tu...

Dan kelmarin seperti yang ditakdirkan tuhan

Handphone En Zack HILANG!!!

Selama ni En Zack bukan la jenis yang letak hp dia merata2
lepas guna mmg terus letak dlm poshbag dia..
tapi kali ni, dia sendiri pun tak perasan masa bila hp tu hilang...
yang dia ingat,last guna masa lepak minum kat kedai mamak..

Gigih la kitorang laki bini gi semula kedai mamak tu malam tu
semata2 nak cari hp tu semula..
tapi macam biasa lah..memang tak kan jumpa punya lah...
bila call,memang tak dapat dah..

Jaja ngan En Zack tak kisah pun pasal hp tu..
bukan nak eksen ke apa ke..sebab hp tu mmg dah teruk dah..cuma bleh guna jek..
flip pun dah longgar,keypad pun dah tak brapa nampak nombornya..
cuma sayang kat simcard dalam tu sebab banyak nombor2 penting kat dalamnya..
nampak gayanya kena la cari simcard baru..

Simcard jek???
handphone nya macam mana?????
Hahhahahah
kemain gigih jaja mencari hp lama jaja ni dr dalam laci..
mujur bleh guna lagi...

orang nak beli hp baru,dia tak bagi.. :(
sebab En Zack tau, hp baru tu untuk bini dia ni..bukan untuk dia..
hahhahahah

Takpe lah bang, janji dapat call,dapat msg..jadi lah kan
nanti2 kita tukar hp baru plak ek...
^___~

UPDATED!!!
En Zack dah selamat tibai hp baru
Aku jelessssss :(

Jaja'Z: Brapa kali En Zack salah sebut hp 'blueberry'..ingat kek ke weh!

10 Beu-T Is Talking:

dieya said...

wahahaha gelak sakan tengok gambar hp tuh!!!
adoilaa.. sungguh sadis sekali.. waiter kedai mamak pun pakai hp lagi canggih dr yg ni.
if i'm not mistaken mmg ada hp brand "blueberry" made in china. kalu dah made in china murah laa kot, so boleh laa k jaja beli satu kat en. zack ;-)

Danial Ikhwan Jaafar said...

bagi hp paling best - nokia 3310. dah la best dan senang untuk bermesej, orang pon takdenya nak curi. kalau curi jugak, memang dasar nak kene pekong la tu!

Nur Hawa Mohd Zin said...

akak boleh dapat kan balik no yang lama tu kak.beli simcard baru tapi kalu mxs kena beli mxs lah dan tpn servis center cakap nak no lama...dan block simcard yang lama tu...

Honeyvsbee said...

Tu la. .benda2 mcm ni jgn disebut2. .hehex

JaJa'Z said...

dieya: kitorang ni mmg loyal user punya..selagi hp tak rosak..guna je la sampai jahanam..mujur gak hp lama ni ada..bleh gak guna lagi..nak beli baru pun,ni dah dekat tengah bulan..hehhehe..siap ada gamar lucky ball lagi tuuu..hehhehe

JaJa'Z said...

Dan: dulu en zack mmg guna 3310..sayang sangat dia kat hp tu..skang ni tah kemana agaknya hp tu ..hehhehe

JaJa'Z said...

hawa: akak tau dah bleh guna no lama..tapi macam leceh jek nak kena gi celcom semula..tu yg malas tu..

JaJa'Z said...

bee: tu laaa pasal bee..jangan sebut apa2 dahhhhh

lan_ax said...

buat je blk no lama.. wlaupun no2 penting hilang, tp kalo org cll, kita dpt blk no dia.. kalo no lain, mmng ada yg lost contact la alamatnyer..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

JaJa'Z said...

lan: memang memula ingat nak amik no lama semula..tapi leceh nak kena gi celcom semula..last2 hubby amik no baru jek...takpe la..slow2 la cari no2 tu...

Related Posts with Thumbnails