JaJa'Z Latest Stories

Friday, October 22, 2010

Baru Balik Klinik...

Lepas dah dekat seminggu terkeruk2
last2 we all decide gi ke klinik semula memandangkan ubat dr klinik pertama tak brapa nak jalan...
makan bagai nak rak, tapi dok menggaru jugak pagi2..
sampai naik2 bintat..

harap2 ubat kali ni berkesan la..
tak daya dah rasanya nak menggaru2 pagi2..
jaja dapat ubat alahan,ubat tahan gatal dan cream untuk sapu...

Oh bintat2 ku..jangan kau 'naik' lagi ek..nyah kau dr kulit ku...

Jaja'Z: Tak alah seafood...

14 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

mudah2an ubat kali ni mujarab lah hendaknya....klu x kesian ler kat kulit jaja yg mulus tu calar balar....

i'll pray for u la dear....

JaJa'Z said...

tq kak lieya...harap2 ubat kali ni ok lah..sian kan jaja terkeruk2...

lemongrass said...

Jaja,
entah2 bedbugs tak yg gigit tu sbb Jaja kata bila pagi2 bangun tidur aje yg terus gatal kan?
Bedbugs ni susah nak hilangkan. Memang kena disinfect segala benda!Ini link dia http://en.wikipedia.org/wiki/Bedbug
Or fleas fr kucing? Ada kucing ke yg masuk rumah tu?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cikgu--
harap-harap cepat sembuh...mungkin ada alahan kat peluh or sabun mandi..


ayu pernah kena...sabun mandi dettol tak sesuai..ganti dengan antibax...alhamdullilah....ayu kan aktif dengan peluh..tu yang banyak ragam kat kulit...

ingatkan ayu ala seafoot..rupanyta idak..

JaJa'Z said...

kak min: bukan time tido jek..kadang2 lepas mandi..tak pun duduk2 tengah online tetiba menggaru...umah ni mana kucing pernag masuk kak...harap2 ok lah makan ubat tu...

JaJa'Z said...

ayu: makan2 ni memang tak alahan la...tak tau la nak kata peluh pun tak bleh jugak..sebab time tido tak berpeluh pun jd gatal...

Lelord said...

harap2 ok la ek ngan ubat baru

Jamiel said...

Hope ubat kali ni berkesan..

dieya said...

oh obat oh obat mari beli obat.. macam2 obat nampaknya.. ada obat makan, ada obat sapu..

get well soon k jaja!

p.s. kalu gatal2 selalu dpt calamine lotion yg mcm kapur kaler pink tu. bila sapu terus bertukar rupa jadi tepung gomak!

JaJa'Z said...

kak lela: so far makan semalam..pagi td tak menggaru lagi...tunggu esok2 guaner..

JaJa'Z said...

jameil: tq en jamiel...

JaJa'Z said...

dieya: kalau gatal sah2 memang dapat ubat makan and ubat sapu..ubat pink tu akak tau..kalau klinik kerajaan selalu bagi ubat tu..tapi yg tu a bit leceh sket la sebab bila kering dia akan berabuk2..

sarah-najwan said...

jaja try x yg akak bgtau?..di smping mkn n sapu ubat..kene jugak buat gitu..nmpk mcm renyah..tapi berkesan..

JaJa'Z said...

tak sempat nak buat lagi la kak zia...

Related Posts with Thumbnails