JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, October 6, 2010

Aku tak Suka ULAR!!!!!

Korang sebut la apa2 pasal ular..
Zoo ular,gambar ular,citer ular,video pasal ular,ular lidi, kulit ular..

TIDAKKKKKKKK!!!!!

itu lah fobia jaja yang paling utama..
memang tak bleh nak gi lah kalau dengar bab2 ular ni...
kalau korang bagi duit rm50 pun jaja takkan terima kalau korang soh tgk citer
berkaitan ular2 ni...
jaja cuba nak tgk Anaconda,Boa VS Phyton..
memang tak bleh..meremang habis bulu2 roma selagi citer tu tak habis
ni tengah menaip entry ni pun dok rasa seram sejuk jek..

dalam 2 minggu ni berapa kali dah jaja nampak ular
start dr tertengok entry pasal pameran ular kat blog WANZi..
memang tak bleh la nak baca entri dia tu..geli geleman jek rasa..
sampai suruh Wanzi buat entry baru supaya entri ular tu lepas ke bawah.
hehhehe

pastu dalam last week kul 12 mlm tetiba En Zack panggil jaja sebab nampak
ular itam lalu kat tepi umah..
jaja punya lah fobia sampai tak bleh nak tido terus malam tu..
nak suruh En Zack gi halau..time tu plak hujan..
jaja ni takut masuk dalam umah jek..tak pun buatnya dia bantai
duduk kat pokok2 depan porch keta ke..duduk ataslonggok2 kain ke
sampai kan before blogging kat umah pun jaja siap intai bawah sofa make sure takde apa2..
sampai macam tu sekali jaja punya tak suka kat ular ni..

Last week jugak anak murid jaja jumpa anak ular sebesar cacing kat dalam makmal jaja
nampak macam dah mati, tapi bila diusik..menggeletis2 anak ular tu bergerak..
terus meremang bulu roma jaja time tu
terus suruh bebudak ni bunuh..

Dan kejap tadi..mak ular plak keluar..!!!

Tengah sedap2 nak makan mangga, tetiba dengar cikgu2 ni jerit kata
ada ular kat blah luar bangunan..
kitorang pun pakat2 intai dr atas bilik guru...

dan jaja nampak!!!!

seekor ular senduk hitam sepanjang 2 meter dok menyusur kat tepi bangunan
menghala ke makmal jaja
OMG!!!!!!
mujur la bebudak form 5 sempat bunuh...
berkecai2 batu bebudak ni baling kat ular tu..siap hempuk dengan penutup longkang lagi!
tu pun liat jugak nak mati tapi sempat la jaja nampak dia kembangkan kepala dia tadi
oh! tidakkkk!!!!!

Thanks God sebab ular tu sempat mati dulu before dia menyusur masuk dalam lab
dah la dia kena bunuh tu betul2 kat pintu lab jaja..
buatnya dia menyusur masuk ikut bawah pintu,memang tak masuk dah la jaja ke makmal
lepas2 ni...

Lepas2 ni jangan la jumpa apa2 lagi pasal ular
tak kira la apa2 pun...
skang ni pun dok fobia tak habis lagi..
jaja skang ni sket2 tengok kat kaki, tengok bawah meja...
takut weh!!!!

Korang fobia ngan ular tak???


Jaja'Z: Fobia tempat sempit

11 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

euwww....geli nye kak..awe nampak life ular pun kat zoo dan orang buat persembahan ular..kalu kat tepi pokok, dok menjalar....alhamdulillah belom lagi..

rumate awe takot giler dengar ular macam akak tau...sampai nak tgk dalam movie pun takot..

Suzie said...

panggil la bomba,org ckp tau jgn bunuh ular tau esp. ular hitam takut yg tu bkn 'ular' tp jelmaan.wallahualam

*luv Syahnia* said...

tahap max ni akaknya geli geliman ngan spesis ulay erkk...hihi

ain kalo ular tak brape geli..
ulatttt..ha geli gler..:P

cuma nak share..akak ain no.2 mmg fobia gler ngan ular..p zoo..ada jual ular getah..baru tunjuk kat die dr jaoh..dah mnjerit bagai tak mau..
aduiiii malu org tgkkk..
geli punya pasal..hihihi

ain suke sakat akak ain tu..ckp ada ular..udah melalak2 die mnjerit..

aiyakkkk..boleh wat entry komen ain ni..maaf kak tlebih sudah..ngeeee ;)

_aLiaHwaFa_ said...

kawan saya lagi best, masuk tangan dalam peti surat tibe2 rase tekstur cam pelik2. skali ular dalam tuh. euww..dye pon geli ngan ular gak.

Wanzie said...

Salam n selamat malam Jaja'z.... wanzi datang sini... wanzi tahu ... jaja bila sebut aje wanzi dah fobia.. sian kat jaja siap buat entry lagi... sebenarnya wanzi tak sengaja n tak tahu ada bloger yg betul2 geli pada ular so sebab tu wanzi buat entry tu.... maafkan kami.... semoga jaja sukses selalu....

JaJa'Z said...

hawa: akak kalau tau ular2 tu dok dalam zoo ke kandang dia ke..tak heran..ni yg ular terlepas2 ni yang takut tu..tidak la akak nak tgk citer2 gitu..eiiiuuwwww serammmmm

JaJa'Z said...

kaka suzie: tak sempat dah nak panggil bomba ke hapa ke..kalau ular sawa tahan gak kak..sebab jalan lambat..ni ular senduk..laju je menyelinap...pasal jelmaan ke apa ke tak tau plak jaja..hehhe

JaJa'Z said...

syahnia: akak bleh geng la ngan akak awak..kalau akak la..sapa baling or bagi ular getah ke..memang mampos akak tak tegur dah orang tu lepas tu..mau akak maki sebaldi kat orang tu kalau akak kena..akak ni bukan setakat ular mati ke apa ke..gambar pun tak bleh dik...

kan ada patung ular yang bleh bawak tido tu..yg tu pun akak geli tau...

JaJa'Z said...

aliahwafa: OMG...kalau akak mau menjerit giler2 dah kalau jd macam tu...

JaJa'Z said...

wanzi: takde hal lah..tak kisah pun blogger2 lain nak buat entry paal tu..takkan jaja nak halang dr orang nak citer pasal tu plak..cuma maybe ada sesetangh jenis yg mmg fobia dengan menda alah tu...

Dieyla Adila said...

akak, kita serupa ! adik pun takut ngan ular :(
tapi kalau tgk movie naconda, buleh la tgk, tapi jerit2 and sorok2 blkg bantal, hihihi ...

Related Posts with Thumbnails