JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, September 1, 2010

School Reunion : Adakah Itu DiKatakan Alasan!!!

Dari awal bulan puasa lagi rasanya salah sorang dr x-schoolmate jaja
dah sakan2 plan untuk buat school reunion merangkap
majlis sambutan hari raya

Sekali pk memang syok sangat2..
ye lah, dapat jumpa cikgu2 ngan kawan2 lama
dapat tengok member2 lama yang dah beranak pinak

Cuma yang tak bestnya
majlis tu diadakan pada hari raya ke tiga
dan bagi jaja yang memang kampung luar dr Pahang ni
memang sah2 la tak dapat nak joint

Tahun ni giliran raya pertama kat Kuantan(umah MIL)
Raya kedua terus kitorang balik ke Perak ,kampung blah jaja plak
Jadinya memang kompem sangat2 tak bleh nak gi reunion tu...

Jadinya untuk menyatakan kesedihan tak dapat nak joint,
jaja send la msg kat member yang incharge tu

Jaja:
memang nak joint ****..tapi ko kena ingat gak..bukan semua orang kampung kat pahang ni...kalau dapat joint, memang nak gi sangat2..

Dengan harapan dia paham situasi kita...
but he reply

Him:
ok..jgn byk alsan..spe yg ase dia ngt kawn 2 je...ok

Dengan tetiba je jaja rasa macam menyirap jek darah bila baca ayat2 dr dia
Adakah jaja memberi alasan dibuat2 untuk tidak joint reunion tu???

Me reply back :
tu bukan alasan okehhhhhhhh...tak gi bukan tak bermakna tak ingat kawan2...ko tak kawen lagi takpe la...kalau kampung aku laki bini dua2 kat pahang takpe la..at least u can talk nicely...

Seriusly memang benganggggg jek rasa...
dia tak kawen lagi takpe la, takde nak pk balik umah mertua ke apa ke..
dan bukannya semua kengkawan sekolah kawen dengan orang2 pahang jugak..
sesapa yang dok area2 sekolah tu, bleh la...
Ni yang membuatkan hati ni jadi tawar nak joint xtvt2 sekolah

Lain kali before cakap tu, pk dulu...


Jaja'Z: Tak suka cakap dengan 'tembok'!

18 Beu-T Is Talking:

Ogy said...

huhu kalo akak pun akak sentap..mmg kena basuh lah...bukan nk pk org lain punya kesusahan....at least jawap..oklah tak dpt dtg pun takpe...knp nk bg ayat2 laser gitu...

Nur Hawa Mohd Zin said...

uit....kalu aku pun awe bengang..awal giler buat reuinio raya ke-3..buat lah dah seminggu raya ok gak sebab orang dah tak cuti...boleh plak nak balas camtu..memang silap ar...huhuhu...sabar je lah kak ye

En iLham said...

ade ke cakap mcm tu
tak patut sungguh
biaselah setiap orang mesti ada urusan masing2 kan
huhu

farhana_aziz said...

amboi~bukan main laser ye orang tu..kenala faham orang yang dah ada family kan..tak patut ckp cmtu.bukan kita taknak pergi..tapi dah ada urusan yg lebih penting,kenala faham..*emo tibe2.hehe*

Danial Ikhwan Jaafar said...

tak guna common sense dia ni. tak pikir ke minggu pertama tu biasa la raya dengan keluarga. minggu kedua tu dah okla nak buat apa2 aktiviti reunion. tak reti buat ni. jenis2 bajet hebak ah tu. (aku plak yang marah2 hahaah =P)
sabo kak ja.bulan pose punya dugaan..heheh

JaJa'Z said...

mamagee: jaja mengharapkan dia jawab macam tu lah.."takpelah kalau tak bleh datang"..sekurang2nya sedap sket mata ni membaca...ni tak, terus sound direct mcm tu...

JaJa'Z said...

hawa: akak pun benornya nak bagi cadangan macam tu..tapi maybe dia pk orang yang dok keliling2 sek jek..sebab dia budget time raya semua orang balik jengka..tu yg dia buat raya ke 3 kot...mana nak pk dah orang yang dok kuantan ke ..rompin ke...

JaJa'Z said...

syamil: tu lah pasal..bleh kan cakap macam tu..menyirap jek bila baca...

JaJa'Z said...

farhana: sapa yang tak ingat kawan? sapa yang tak nak jumpa kawan2? nak2 plak dah berkeluarga ni...memang nak sangat2 jumpa..tapi kadang2 orang tak paham...nak2 plak mcm akak ni yang beraya 2 negeri sekali..

JaJa'Z said...

danial: akak rasa pun agaknya dia pk hebakkkk gak kot..hari tu ada dia nak inchatge reunion gak..tak plan apa2 tetiba nak buat..last2 sehari ke dua hari before reunion tu..bleh plak batal....ni nak buat lagi tapi tak pk orang lain...ambe marohhh niiiiii

Nur Hawa Mohd Zin said...

sabar je kak...awe tak rasa ramao join..tapi hak kite lah nak join atau tak kan...dia tak leh mrh..

dieya said...

hish apa punya organizer laa emo semacam. org nak join pun rasa tak best dah. anyway kalau reunion ramai2 sangat pun tak best, bukan kita dpt mesra2 ngan semua org pun kan. baik k jaja organize reunion sendiri dgn a few good frenz jek, lagi best!

JaJa'Z said...

hawa: the best part is..akak tgk kat senarai nama yg dah kompem gi setakat hari ni..baru ada 18 orang..dan hanya 3 or 4 orang jek dr batch akak..so, takpelah kot kalau tak gi pun..nak tgk sangat se gah mana majlis tu nanti..

JaJa'Z said...

dieya: better akak buat makan2 kat umah and jemput member2 yang rapat dengan akak mcm dieya cadang tu kan..kepala tak sakit..hati pun tak sakit...

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah bagus!!! hahah...so tak pergi pun tak pe lah kak...bukan batch kite pun

JaJa'Z said...

hawa: yg incharge tu memang batch akak..tapi kalau tak ramai..tak la terkilan sangat...

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu...betul-betul..biasa reunion ni kak susah nak kumpulkan semua..lebih2 lagi bile dah berkeluarga..lain la kalu suami/isteri masing-masing sama sek...hheh

ibh said...

Hee..sue pun penah alami situasi mcm tu..Tak pa..depa tak kwen lg mmg tak tau..Kalau sue pun mmg hangin jer klu kena mcm tuh..
Haa..buat mkn2 kat rumah and jemput teman2 sek rapat lg bagus ja..sue setuju tu..

Related Posts with Thumbnails