JaJa'Z Latest Stories

Thursday, September 9, 2010

My Menu For BIG Iftar Is Ready !!

Alhamdulillah
semua adik beradik En Zack dah selamat sampai ke kuantan
kecuali suami adik En Zack yang ke 6 tak dapat balik
sebab dua hari lepas adik kepada biras jaja tu excident dan skang ni
dalam keadaan kritikal
jaja harap semuanya akan ok..dan my biras tu pun dapat beraya bersama
anak bini dia...

As for iftar hari ni,SIL jaja dah pesan awal2
setiap satu keluarga kena prepare satu menu..memang tiap2 tahun
pun macam tu jugak
dan hari ni siap iftar kat kawasan porch keta lagi..
maklum la, adik beradik 9 orang..tu tak tambah lagi anak bini memasing
panjang berjela la kerusi meja kena pasang kang...

Dan turn kali ni jaja kena buat masak2 sayur
senang jek tu...jaja just buat sayur campur
dan settle!!
Segala benda jaja campak2 kedalam
kali ni meriah sket la
Ada lada benggala,udang,carrot,brokoli,bunga kobis,baby bean
putik jagung,cendawan

menu2 lain petang ni:
Sup tulang
ikan bakar
kerabu mangga
dan
KFC

????
Tetiba plak ada KFC

Hehehe
salah seorang biras jaja sambut birthday hari ni
ni kira macam double celebration la..
sekali harung sambut

Jaja'Z: Nak McD la...

8 Beu-T Is Talking:

dieya said...

wau wee gempaknya menu! sure meriah kan berbuka ramai2. birthday cake takde?

eqbalzack said...

brokoli tu sedap ratah mcm tu je...hehe

Danial Ikhwan Jaafar said...

yang sambut birthday hari ni memang orang2 best, handsome/lawa. hehehe XP

honey amour said...

waweee jaja..mcm tu kan baru best..sorang kena masak 1 menu..kalau 12 orang...

JaJa'Z said...

dieya: bulan2 poser ni..cake2 ni tak layan..last2 pakat2 diaorang bedak kek lapis utk raya..haru betul..hehhe

JaJa'Z said...

abang eq: memang pun bang..ratah jek....tu pun dah syok kan...

JaJa'Z said...

danial ikhwan jaafar: sila amik kain pelekat and tutup muka..tak maluuuuu!!!!

JaJa'Z said...

honey; biar sama adil..takde la yang cuba2 nak curi tulang kan..hehhe

Related Posts with Thumbnails