JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, September 7, 2010

Mari 'Mengambing' Memalam Buta Jom??

Giler weh!
memalam buta En Zack nak makan lamb chop
nak tak nak kena la layan kan jek
Actually, menda alah ni jaja beli semalam kat Giant masa kuar ngan bebudak tu
lamb chop ni dah siap marinate dah
amik je brapa yang keping yang korang nak
tapi jaja tak brani nak amik banyak sbb takut tak sedap jek..
ni pun just nak cuba2...

Dah malam ni takde apa yang nak ditibai,tu yang En Zack suruh
kerjakan 'kambing' ni..
Dimasak dengan jayanya diatas pan baru..hehehhe
untuk sos nya plak jaja just bancuh semula sos lada hitam dengan sket air
dan masak kejap atas pan yang sama
untuk amik rasa lamb tu
now

The lamb chop is READY!!!!
Gaya mesti ada yer kawan2..walaupun pakai baju tido jek time tu
hehehhe
pisau takde..kekdahnya pakai je lah pisau buat potong bawang
bedal je lah weh..heheheh

Serius cakap!!
memang sangatttttttt sedapppppppp
En Zack makan sehiris pun terus cakap sedap sangat2...
menyesal plak jaja beli sekeping jek
dah la berebut2 makan tadi..hehehhe
takpe2, lepas2 ni takyah susah2 nak gi kedai kalau terasa nak makan lamb chop
gi je giant then buat jek sendiri
Jemput makan kawan2 :p


Jaja'Z: Mujur la takde darah tinggi

12 Beu-T Is Talking:

eqbalzack said...

sedap tu....simpan sket utk sahur...

JaJa'Z said...

tak sempat dah abang eq...selamat dah semuanya masuk perut..hehhehe

Hizami Rahim said...

haha.
ingatkan nak kena merangkak sambil 'bek bek bek'.
;P

hamzah ian said...

nyam2..

Ogy said...

ehhhhh pisau potong bawang kita sama yeaa...hehehee

TopsyTurvyMum said...

wohooo..bbq lamb chop! nyummm..


Eid MUbarak to Jaja n hubby:)

dieya said...

uih.. tengok gaya k jaja tikam kambing tu pun dah tau sodappp!

JaJa'Z said...

zami: hehhehe..takkan nak suruh buat mcm tu plak dik...

JaJa'Z said...

hamzah: yummiehhhh!!

JaJa'Z said...

kak ogy: pisau tu la paling best guna..hehhe kan kan

JaJa'Z said...

TTM: tq kak....to u too...

JaJa'Z said...

diaya: tu baru tgk akak tikam kabing tu..blom tgk akak mamah lagi..lagi dasyat tau...

Related Posts with Thumbnails