JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, September 7, 2010

A Little Shopping With The Little Kiddo...

Semalam sesaje jek jaja bawak bebudak ni kuar jenjalan
En Zack pun kata okey,Mak ngan Pak bebudak ni pun bagi permission
maka laju je lah kitorang kuar semalam

Tujuan asalnya just nak ke Giant,alih2 bleh plak melencong ke
Kuantan Parade plak
hehehhe
dah alang2 kuar kan, bedal je lah..
mujur semalam cuaca pun mendung jek, bandar Kuantan pun tak la sesak sangat
so, sedang2 molek je la nak gi bershopping2 ni

Takde la tujuan sangat pun nak gi Ktn Parade tu, tapi paham2 je lah
bila dah merayau lebih2 memang la ada yang berkenan
nak2 plak kat ruang legar tu penuh dengan booth2 kecik tu..
belambak2 jual barang
nak apa jek..semua ada..kasut ada,baju ada, kerongsang ada,tudung ada
carpet ada, kuih raya ada,kad raya ada
hantu raya jek yang takde
hehheheheh
Alih2 terpandang plak satu booth ni jual busana2 muslimah
actually jaja dah ada dua pasang busana muslimah
koleksi Aisyah Alya
tak tau lah, memang jaja suka sangat
koleksi busana muslimah Aisyah Alya ni
sebab kain dia memang selesa pakai,fesyen terkini dan warna2 koleksinya pun lawa2 jek
dan sebab utama jaja suka...sebab baju2 ni ada saiz besar2
wellllll, u know lah urs truely ni kan memang 'badan sihatttttt'
jadinya bila dah jumpa yang berkenan tu, memang nak borong mana2 yang ada

Antara koleksi Busana Muslimah Aisyah Alya yang jaja ada
In Purple Colour
Light Pink Colour
Red Velvet Colour
In Black Colour


Yer Yer jaja tahu, patern nya lebih kurang sama je kan??
well,dah suka..macam tu lah
jaja ni kan susah nak dapat baju saiz besar2,dah jumpa..jaja grab jek

Ingat lagi pasal permintaan En Zack yang pernah akak citer dulu??
Ni lah satu2 nya, NO MORE baju lengan pendek!

jadinya kena lah borong2 baju2 lengan panjang je skang ni


Antara menda2 lain yang jaja tibai semalam
Handbag yang 'gedabak' but cute for me..untuk 'belasahan' hari2
hehehhe
En Zack wat lawak plak bila tgk jaja beli bag ni
bleh plak dia ingat ni bag untuk letak baju balik kampung ke...
adoiyaiiii..ni handbag bawak gi jenjalan la bang oiiiii :p
Dan 2 pasang kerongsang untuk padan kan dengan baju raya jaja
takyah citer la betapa belambak2 kerongsang ada jual
but skang ni jaja suka sangat kumpul kerongsang2 bentuk2 binatang ni
yang dah ada setakat ni kerongsang rama2,pepatung,ladybird
dan semalam jaja tambah 'se ekor' lagi ,kali ni angsa plak
hehehhe
cute kan???


Jaja'Z: Rasa2nya insaf dah kot nak bershopping,rabak dah poket ni

12 Beu-T Is Talking:

dieya said...

wahhh.. baju belang2, handbag belang2.. dah macam kuda belang.. ke pak belang? auuummmmm!

oh itu rupanya permintaan en. zack. baguslaa k jaja menuju ke arah menjadi muslimah sejati. nanti bila nak ngamuk kat students jgn sinsing lengan pulak!

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah tema belang2 ke kak tahun ni? heheh...hand bag akak cantik

Danial Ikhwan Jaafar said...

tu dia..punya dok banyak beli..hahah
raya setahun sekali je kan, takpe2 hahah
selamat hari raya kak ja dan mr.zack! =)

JaJa'Z said...

dieya: tu salah satunya..ada lagi yang lain...nanti2 plak citer ek..takmo la citer semua lagi..kang kata akak ni cakap bagus plak..hehhe slow2 lah..ke arah kebaikkan jugak kan...

skang ni asal kuar je umah mesti lengan pjg even gi sidai kain atau buang sampah..dan ke umah kak zah gak..heheh

bukan belang dik2..saje je tu dah coraknya semua belang2...

tapi kat kelas tetap jadi harmau belang!!!!

baju tu tak bleh sinsing dieya..tangan bercekak..tapi baju kurung tak jamin la kan..hehhehe

JaJa'Z said...

hawa: tu bukan baju raya dik..baju pakai harian2...ada yang akak dah pakai dah pun...

JaJa'Z said...

This comment has been removed by the author.

JaJa'Z said...

This comment has been removed by the author.

JaJa'Z said...

danial:tu baju untuk pakai hari2 biasa.bukan baju raya pun..bleh gak pakai bawak gi sekolah kalau ada apa2 xtvt...

aZaMieTa said...

handbeg akak cantek! (^_^)
kerongsang tu pong kiut jek. mcm akak gak. huhuu~
kat sini ade jual kerongsang ikan pari. dgn 1 lg ikan ape ntah. wane putih blink2. lawa gak. skang kerongsang bentuk binatang plak tgh 'in' ;)

JaJa'Z said...

azamieta: a'ah dik..memang lawa2 kan..semalam ada gak keronsang ikan..tapi tulang ikan..ikan pari cute jugak ek..hehheheh selamat hari raya untuk adik gak..

::Azura Rahman:: said...

beli kat mana baju muslimah tu jaja?.. yg pink tu cantik sgt... berapa $$$

JaJa'Z said...

kak zura: gi kat ktn parade..booth dia ada kat ruang legar depan..kalau kedai dia plak..tingkat satu..kedainya sebelah kedai DIGI...harga semua sekali RM58 sehelai..bleh dapat rm55

Related Posts with Thumbnails