JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, September 21, 2010

Jenjalan Ke Pangkor...

Ni dia entri full story pasal gi pangkor..
macam yang jaja dah bagitau dalam entri lepas, kitorang tak plan pun nak
gi Pangkor ni..
sesaje je gatal..sesambil layan En Zack..
lagi pun mama ngan ayah jaja balik ke Penang, kat umah pun sunyi jek takde orang
jadinya, lepas pk2 ni kot masa terbaik nak jenjalan ke sana...

Moh layan gambo2 laki bini ni jenjalan...
En Zack macam cuak jek..
first time naik ek bang
pemandangan2 sekitar jeti ke pangkor..
ada plak kapal gedabak besar kat tepi tu...
En Zack purak2 cool...

Alhamdulillah, cuaca okey hari tu wpun awal paginya hujan..
risau jugak kalau naik feri time2 hujan ni..mau terhuyung hayang dlm feri tau..
kang ada plak yang muntah2 sebab mabuk laut plak..
:p
Time ni dah sekat ngan jeti dah..jaja dok perati rumah2 kat tepi laut tu..
kalau ombak kuat, macam mana la diaorang ek..risau ke tak...
sampai dah!!!

Korang mesti ingat yang kitorang gi pangkor nak jenjalan..pusing2 pulau
tempah kereta sewa,main2 kat gigi2 air sambil bercanda2 ditepi pantai kan???

SALAH!!!!

Nak tau apa kitorang buat bila sampai Pangkor???
Jenjalan kat kedai2 jual baju sekitar jeti
dan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Menikmati secawan kopi jek kat situ then
BALIK!!!

Adalah sejam je kot kat situ
hehhehe

sebab niat kitorang bukan nak round2 sekitar pulau pun..
jaja just nak bawak En Zack naik feri jek...
^___~

Lepas dah minum2, pastu terus naik feri semula untuk balik.

Time feri baru nak gerak, tetiba banyak sangat burung helang yang
dtg terbang kat tepi feri kitorang
burung2 tu cari makanan kot...

Dan bila nak gi ke Pulau Pangkor, sah2 korang akan lalu kat tepi TLDM Lumut

Nyampah la kalau nampak TLDM ni..membuatkan jaja tetiba teringat kat seseorang!
ish..nyampah!!!!

dan selepas 15 minit...
dah sampai semula kat jeti Lumut
gambar ni memang tak bleh blah betul..
En Zack siap suruh jaja kuar lewat2 sket..bagi dia naik ke atas dulu
then dia snap gambo jaja..
ala2 macam natural pose lah...
layan kan je la..hehheheh

Tu je la edisi jenjalan buang angin kitorang ke Pangkor..
hehhehe
kalau nak tgk sessi bercanda dipasiran pantai plak,
kena la tunggu kot2 ada edisi tu tahun2 akan datang..
hehhehehhe

Jaja'Z: Tetiba teringat lagu Kak Nita ngan arwah Sudirman...

8 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

cantik tak kak pangkor? macam best je kan kak

JaJa'Z said...

cantik la jugak..tapi kena sewa van or kereta la..sebab chalet or resort2 tu kat blah lain..akak gi kat area jeti jek..

dieya said...

laa sejam je kat pangkor? tak sempat laa berlari2 di persisiran pantai mcm anita sarawak ngan sudirman yek. patut laa feri tu suruh k jaja "naik selalu".

apakah ada kenangan silap dgn org tldm??? jeng jeng jenggg... story pls!

sweetie2010.blogspot said...

Salam Jaja,

Masih cantik lagi ker pantai Pangkor. 3 tahun lepas pergi sana airnya jernih, cantik pantainya

JaJa'Z said...

dieya: memang tak sempat nak bercanda pun dik..gi kejap jek..lagi pun dah start ujan nak turun plak time tu..

pasal tldm? biarlah rahsia..heheh..masing2 dah ada family..

JaJa'Z said...

kak sweetie: ok lah..bleh tahan..so far, mcm tu jugak...

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah...pergi balik camtu je. menarik jugak kalau buat camtu. heheh =D

JaJa'Z said...

danial: okey apa buat gitu..gi just jalan2 naik feri jek...saje gatai2...

Related Posts with Thumbnails