JaJa'Z Latest Stories

Sunday, August 15, 2010

Mentang2 Nak Raya..Kemain Ko Demand Ek...

Wah!! Semalam seharian tak berblogging
giler kentang kan?
ahahhahah
kata nak qada' tido..harus la tak berblogging kejap kan..


Bila sampai je hari raya, satu menda yang buat jaja pening
salah satu nya bila pk pasal pakaian En Zack..
Seperti biasa ,En Zack memang takkan kan tempah sepasang baju melayu
sebab dia bukan pakai sangat pun..
last baju melayu sepasang yang ditempah
masa nak buat baju akad nikah dulu jek..lepas tu dia tak pakai dah..

untuk ke sembahyang jumaat atau ke surau
En Zack lebih prefer pakai baju ala2 'raihan' jek.. dengan kain pelekat
raya tahun lepas pun En Zack just pakai jubah jek..

Untuk raya kali ni sama la jugak, dia tetap tak nak sepasang baju melayu
hari tu kitorang siap beli dah kain sedondon dengan baju jaja
untuk buat jubah dia..
jubah ni bukan la jubah labuh sampai ke kaki tu..just jubah sampai paras lutut
or orang panggil 'kurtha'

Malam kelmarin kitorang pun melilau la kat bandar kuantan nak gi taylor untuk tempah
jubah tu..
2 kedai(chinese taylor) kitorang gi...tapi demand giler!!
satu kedai tu nak rm80 yang satu lagi tu plak
nak sampai rm90 pastu siap suruh amik lepas raya!
Apa la ngok ngek taylor tu..sah2 la orang nak pakai time raya kan...
last2 hubby decide nak pakai jubah lama jek kalau dah susah2 sangat mcm tu..
bukan masalah berkira..tapi tak berbaloi..
sebab jubah yang lama tu kitorang beli dengan harga rm40 jek..

last2 En Zack teringat nak gi tengok kat kedai india muslim
kot2 la ada jual half jubah mcm tu..
HA! Amik Ko....
Belambak rupanya jubah tu kat kedai india muslim tu...
macam2 warna lagi..dan harganya memang rm40 jek...
terus En Zack rembat 2 helai half jubah,kopiah dan kain pelekat...
Mujur la warna jubah yang En zack beli warnanya sama dengan baju raya jaja..
Kain yang dah siap beli tu..nanti2 lah plak tempah nya..lepas raya la kot..
hehheheh

Suami ku..oh suami ku...
susah benau nak mencari baju abang ek...

14 Beu-T Is Talking:

En iLham said...

wah
bagusnye en zack pakai jubah di hari raya
lagi senang kan
xpayah nak bersusah2 pakai sampin ngan baju melayu
boleh try next raya nant
hehe

JaJa'Z said...

dia memang dah macam tu...malas nak pakai baju melayu sepasang...apa salahnya..syamil pakai gak la..takyah pakai jubah labuh tu..pakai half jubah pun okey...

kasih suci said...

kdg2 org lelaki lagi cerewet bab2 baju ni kan...kalau ada yg x berkenan di hati, smpai sanggup pakai yg sedia ada je..sama la ngan ayah kasih..hari raya pakai half jubah yang sedia ada je...kalau kami anak2 ni nk belikan baju melayu, mesti dier xnak..huhuhu

JaJa'Z said...

kasih: akak offer dah awal2 buat baju melayu..memang dia tak nak punya lah..half jubah pun okeh gak....

teha said...

laki mmg x suke eyh pkai bju mlyu?? ish..pening2...

dieya said...

blogger tegar ni kurang tegar time bulan puasa yek.. bz beramal ek.. or bz buat kuak lentang? hihihi ;-)
wah wah.. en. zack pakai kurta, k jaja pakai saree kah? raya tema bollywood gitu!
semlm baru hantar my mum's baju raya kat tailor. mujur dia sanggup amik coz loyal customer. kat kl ni dua tiga minggu b4 puasa tailor dah siap tampal besar2 depan kedai "tempahan raya ditutup".. tailor pun diva skrg!

Lelord said...

huhuhu ok la tu dari pakai t-shirt ngan jeans

honey amour said...

kalau ikut hubby aku pun nak beli ready made jer..ahh..tade²..aku nak yg tempah gak..ha amik ko sepasang baju melayu RM90.. nangis wo0o0 !!!

JaJa'Z said...

teha: kalau hubby akak ni cikgu, maybe berbaloi seba bleh pakai gi sekolah tiap jumaat..tapi kerja sendiri...so, memang dia jarang pakai baju melayu lengkap..

JaJa'Z said...

dieya: seriusly last week akak memang tak dapat nak blogging sangat2..balik sekolah mengantuk..lepas asar ke umah mertua..malam lepas sembahyang terawikh baru balik umah..kul 11 lebih masak nasi..then terus tido...nakkkkk sangat2 blogging, tapi pk nak kena lak bangun kul 4.30...mata ni dah tak bleh terangkat dah dik...

no worry..i'm still here

JaJa'Z said...

lelord: kalau pakai gitu...hari2 pun jadi hari raya agaknya...

JaJa'Z said...

at least dia nak gak sepasang..walaupun beli or tempah..hubby jaja tak nak terusss..awal2 dah bagi warning..

sweetie2010.blogspot said...

Salam Jaja,

Nampak cantik juga jubah tu ya dan harganya ok ma.

JaJa'Z said...

kak sweetie.: memang cantik pun..dan simple...harga pun murah..tu yg zack bedak 2 terus..

Related Posts with Thumbnails