JaJa'Z Latest Stories

Saturday, August 28, 2010

MALWARE Detected!

Ada beberapa blog yang bila jaja buka akan kuar menda alah ni

MALWARE Detected!

Ada sesapa yang bleh explain kat jaja pasal menda ni....???
ia membahayakan komputer kita ke..?
ada solution terbaik untuk atasi menda2 ni ke..?
kalau tak, tak dapat jaja nak buka blog2 tu...

Jaja'Z: Pernah kena virus selsema jek..

20 Beu-T Is Talking:

Nour Eyza said...

sama la akk..
saya pun keluar malware macam tu..
ingatkan saya punya laptop yang ade virus sebab dah lama tak update..
hukhuk

Suzie said...

jaja,biasanya benda ni jd kalo blog tu tulis pasal politik lg2 yg offensive...byk benda yg i nak baca tak dpt bcoz of this malware...biasa la authorities nak sekat kita drpd baca benda2 yg bkn menyokong k*r*j**n :)

Hizami Rahim said...

hehe.
blog zami ada benda ni tak?
adeh.
:)

dieya said...

hmm.. tak pernah pulak nampak benda camnih. maybe browser k jaja terover canggih kot, dia screen siap2 benda yg bukan2 supaya fikiran k jaja tak tercemar oleh anasir2 jahat.. hehehe!

ibh said...

A ah la jaja..sue pun semalam kena cam tu jg..Sampai nak bukak web tv3 and tv9 pun dia kuar benda alah tu..Aduihh..tak paham..takut gak..kot2 betul bleh jahanamkan pc..

Lelord said...

btul2....akak pun ade gak jumpe ms nak BW, terus x jadi bergerak mlm tadi

larradanish said...

kite pun kene gak.nak bukak website tv3.tv9 sumer tak leh..huhuhu.ntah nape ye.pelik pun ade.susah la kalo cmni kan..nk try bukak gak pun rasa takuittt

marina anakcikbob said...

jangan bukak kalo de notification tu..
kjalo x pc kite rosak, blog kiite plak yg kene..
blog sy pon kene malware ni..
de yg xleh msk aritu..
tp da ok da..

JaJa'Z said...

nour: tak delah kot..ada sesetengah blog je yang kena..jgn la lappy kena virus..naya...

JaJa'Z said...

ish..no lah kak suzi..jaja buka blog masakkan jek..terus kuar malware detact...bukan jaja buka blog2 politician pun...

JaJa'Z said...

hizami: so far buka takde apa2...

JaJa'Z said...

dieya: no lah..takde kena mengena ngan browser...memang blog tu y problem..

JaJa'Z said...

ibh: jaja pun tak berani dah nak buka..takut kena kat lappy kita plak..

JaJa'Z said...

lelord: bila menda tu popup...terus jaja close..takut la jugak kan...

JaJa'Z said...

larra: kalau kuar lagi kita close je la..jaja pun takut gak kot2 betul2 jangkit virus lappy ni..naya jek

JaJa'Z said...

marina: ye ke...tu sebab akak close treus blog yg ada malware tu..takut la jangkit ke kita plak kan...

beLalanG said...

bllg nk bukak blog bllg sndri kua cmnie.. katanya sbb gengblogger...
xtau lah... die dah didetect as a virus.. huhu

JaJa'Z said...

belalang: akak ada baca gak..diaorang kata pasal ada logo geng blogger tu..akak pun buang terus dah...takut gak kan...

Danial Ikhwan Jaafar said...

kita senasib kak. nak pergi blog orang lain yang ada Geng Blogger tu tak bleh ah. hmmm

JaJa'Z said...

mujur akak punya dah dibuang...kalau tak, tak dapat plak orang nak dtg melawat...

Related Posts with Thumbnails