JaJa'Z Latest Stories

Monday, August 23, 2010

Apsal La Tak Alert Sangat Diaorang Ni!!!!

(Pic gugel)
Bodoh! Bodoh! Bodoh!
tu jek rasanya perkataan yang sesuai jaja bleh bagi kat pengusaha restoran tu

Baru kejap tadi jaja tengok kat Buletin Utama
satu restoran ni kena rush sebab menawarkan pakej buffet Ramadhan
tapi apa yang salahnya kalau tawar kan pakej buffet???
yang salah sebabnya.....
Restoran tu takde pentauliahan sijil HALAL dan terang2
bersepah botol arak kat restoran tu...
dan ada jugak dicampurkan bahan2 yang diragui halal nya dimasukkan
kedalam masakkan

Bila pemilik nya disoal oleh orang Jakim, mula la terkial2 nak jawab
orang Jakim tanya
" tak rasa bersalah ke??"
dia bleh jawab
" yer saya tau..tapi saya berniaga"

Apa la bodoh punya jawapan...!!
jaja tak rasa owner restoran tu melayu sebab muka dia di'blur'kan
cara cakap pun macam bukan melayu
tapi tengok baju macam pakai baju melayu' teluk belanga'
ntah la...

Kenapa la diaorang ni tak alert langsung..
orang lain buat buffet Ramadhan,korang nak buat jugak
padahal jual arak jugak kat restoran
kalau la ada orang melayu gak yang gi makan kat restoran tu
memang la buta diaorang tu semua!!!
tak tau nak beza yang halal dengan yang haram

Jaja'Z: Make sure ada logo HALAL

3 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

perghh..memang manusia pentingkan periuk nasi sendiri ni. kita orang Islam kena lah tahu yang mana Halal dan tak sure Halal. kalau tak sure tu, tok sah la nak cuba jugak.

JaJa'Z said...

akak pun heran la danial..kalau menda2 dah jelas kenapa orang selalu buat2 tak nampak...

eqbalzack said...

adalah lebih baik kita berbuka puasa di rumah je jaja...

nak mkn luar ni kadang2 menakutkan kita...

**lemak b*b* merata2 skrg ni....

Related Posts with Thumbnails