JaJa'Z Latest Stories

Thursday, August 26, 2010

Alahai Duit Kutu....

(Pic Gugel)

Korang semua pernah main kutu tak..?
bukan kutu atas kepala ek..mau pun kutu2 rayap tepi jalan nuh...
ini kutu duit la....

Kitorang cikgu2 kat sekolah ni dah memang jadi budaya..
asal hujung tahun jek semua berebut2 nak boh nama dalam list dapat bulan berapa...
jaja pun salah sorang la
yang kompemnya bulan 5 sah2 jaja akan amik untuk bayar roadtax ngan insuran keta
satu lagi plak untuk dapat dekat2 raya...
biasa lah..orang susah nak menyimpan ni..
main kutu la lagi terjamin..
nak harap simpan kat bank?? alamatnya dok gi 'cucuk' je la...

So, untuk tahun ni jaja main 2 bulan kutu gak...
jaja request untuk bulan 5 dengan bulan 8!
memang kompiden la bulan 8
kiranya gaji bulan ni la jaja dapat :p

Semalam, siap dah pesan kat 'ibu kutu' suruh kutip duit kutu cepat2 sket
bleh la jaja gi bershopping raya sket dengan duit kutu...
jaja pun dah plan nak survey2 handbag... :p
lama dah tak tukar handbag ni..

Alih2 pagi tadi ,si 'ibu kutu' datang jumpa jaja...

"Eh! Jaja..kutu ko bulan 9 la..bukan bulan 8!"

"Biar betul kak...bukan bulan 8 ke?"

" Betullll..ko bulan 9!..takpela, gaji bulan 9 pun masuk awal
before raya...nanti lepas raya ko kaya lagi padahal time tu
semua orang dah pokai"

Bagus! Bagus!
takpela..bulan 9 pun bulan 9 la....
lepas raya pun, lepas raya la
jangan tak dapat langsung, sudah la...


Jaja'Z: Lain kali jgn kompiden sangat!

2 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

wah..mesti banyak dapat duit kutu nnt ek...jgn lupe banje ea...hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

best kan main kutu ni..awe pernah main gak...hehehe...

Related Posts with Thumbnails