JaJa'Z Latest Stories

Saturday, July 17, 2010

Projek Memasak Terbantut Gara2....

Salam tengah hari semua..
memasing dah lunch ke?
jaja blom lagi..perut ni kenyang lagi lepas pekena nasi lemak pagi tadi..

Rasanya dah lama sangat jaja tak tayang gambo2 masakkan ni kan
maklumlah, tiap2 minggu ada xtvt
makanya tak sempat nak letak kuali atas dapur pun
memandangkan minggu ni tak ke mana2, jadinya jaja plan
nak la masak2 sket untuk En Zack..
sian plak kat dia, dok makan nasi bungkus jek..

Jaja plan nak masak kari ikan cencaru, sup ayam ngan ikan goreng
bahan2 basah pun dah siap beli dah..
tepat kul 12 td jaja pun start la nak masak kat dapur tu..
ikan siap siang,ayam dah siap basuh..
tengah jaja potong2 bawang nak menumis..
alih2 kak Zah jiran jaja tu datang ikut pintu belakang
sesapa yang mengikuti blog jaja ni, sah2 korang dah tau kalau kak zah
datang ikut pintu belakang tu..apa lah lagi tujuan nya...
sah2 la menghantar makanan..
" Jaja, hang tak payah masak la..goreng ikan je..
ni kak zah bawak kerabu taugeh ngan kari daging"

Walawehhhhh!!!
mana la jaja nak cari lagi jiran se best kak zah ni..
Kerabu taugeh ngan kerang
karing daging

Lauk makan tengah hari pun dah ada..
terus je la jaja simpan ikan ngan ayam masuk dalam peti ais semula..
tinggal goreng ikan jek..

Alhamdulillah..rezeki ditengah hari..

6 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

jaja gtau kak zah post skali g doha arrr lauk tu..ikut pintu depan dekat ngan lif hehehe

JaJa'Z said...

bolehhh..takde hal lah..kang jaja bagitau kak zah..tapi kalau basi..pandai2 la buang ek..hehhehe

~anna&anuar~ said...

aaaaaaaaaaaaaa...........mencikkkkkkkk tgk kerabu tuuuuuuuuuuuuu.... menitik air liurrrrr.... uwwaaaaaa....

JaJa'Z said...

anna: sila la layan jiwang mu sendirian ek..hehhehe cepat2 pi pasar beli kerang, beli taugeh...

dieya said...

wah sedapnya kerabu kerang itu! untung ler k jaja dapat neighbor suka sedekah makanan yek. i don't even know my neighbor's name hahaha!

k jaja, ada spesel entry utk k jaja kat sini bagi menyokong usaha nak buat nachos: kak jaja's nachos

JaJa'Z said...

dieya: u really make my day la...hehhe...dah jadi akak punya nachos nanti..harusla akak tepek gambor atas usaha dia snap gambo chachos tu utk akak...hehehhe

Related Posts with Thumbnails