JaJa'Z Latest Stories

Thursday, July 1, 2010

Gelagat Cikgu2 Bila Potluck....

Selamat petang semua
Time2 cenggini perut dah start lapar semula..maklumla blom lunch
perut ni just isi dengan macaroni pagi td jek..

potluck kali ni sesaja je buat..lama dah tak buat mini makan2..
selalu2nya buat potluck kadang2 nak meraikan seseorang..
cikgu pindah ke..cikgu naik pangkat ke...
tapi kali ni just nak yg santai2
tema pun takde..kadang2 tema makanan berat..ada nasi bagai..
tapi potluck tadi pun bleh tahan gak
penuh satu meja makanan
ada roti jala,pulut kuning,lasagna,rendang, laksam,nasi berlauk,puding
dadih,agar2,kuih muih,MACARONI BAKAR...hehhehe
alhamdulillah, macaroni jaja buat mendapat sambutan walaupun tak la sesedap mana
tapi memang kejap je letak dah licin
hehhehe
tak sempat nak letak kat meja utama pun dah selesai makanan jaja..
Tengok la gelagat2 cikgu2 ni..
tengok gambar atas sekali, kak Pah dok kaut macaroni jaja
hehehhe
time ni dok kumpul kat sofa jek..
sebelom pass ke meja utama..harus la kitorang bedal dulu mana2 yang patut...
Kak Faziah ngan Kak Anis dah disogok untuk posing dengan
macaroni jaja..heheh
tak sempat 20 minit kauuuu...
lihat la bekas jaja ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tinggal bekas jek ngan seredak2 macaroni!
habis diaorang bedal..suka jaja tengok diaorang makan..
tapi before habis td sempat jaja amik sket simpan untuk zurin rasa
sian plak kang kalau dia tahu dah habis
alih2 zurin dtg...korang tengok la menda apa yang dia buat ngan kak Midah
Memasing dok korek2 lagi saki baki macaroni yang ada
alah alah...kesian la plak jaja tengok...ingatkan banyak buat..alih2 tak cukup
sorang2 makan macam piranha..hehehhe
dah makan tu siap tayang2 sudu lagi..hehhehe
dua tiga orang cikgu request buat banyak sket lain kali
tak puas makan katanya..nanti2 lah ek..next season plak jaja buat
ingatkan lepas dah tayang2 sudu, dah selesai la makan...
rupa2nya
.
.
.
.
.
.
.
Dia sambung lagi..hehhehe!!
Dah2 la tu zurin..nanti aku buat lagi yer....
lapor ek..... :p

4 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

wah..lakunye macaroni akak...bley bukak kedai la cmtu kak..konpem ramai pelanggan..hehehehe

Hizami Rahim said...

haha.
cikgu jaja mmg sodap kalau masak.
walaupun tak pernah rasa tapi dah boleh nampak kesodapan dia haha.
:)

JaJa'Z said...

kasih: nanti akak buka kedai..muka2 cikgu sek ni jek yang beli..hehhe

JaJa'Z said...

hizami; kipas nampak..yer yer je kan bleh rasa sedap..tapi benornyaaa..memang sedap pun.hehheh

Related Posts with Thumbnails