JaJa'Z Latest Stories

Monday, July 5, 2010

Alhamdulillah..Berkat Doa


Alhamdulillah..
berkat doa dari semua akhirnya En Zack kembali sembuh
petang tadi dalam kul 5 ptg jaja kejut En Zack untuk bangun makan ubat
panas badan dah berkurang dan dah start berpeluh2
jaja paksa jugak En Zack makan nasi
sian dia, dr semalam just makan roti dengan air jek..
bengkak kat leher pun dah surut, tapi dia cakap still sakit lagi masa nak telan
habis jugak la sepinggan nasi yang jaja hidang
maybe dia pun dah kelaparan, tapi sebab sakit..dia biarkan je lah..

Sambil2 jaja dok layan En Zack makan nasi
Kak Zah plak panggil kat pintu belakang
jaja rasa korang pun dah tau kan apa maknanya kalau jiran jaja tu panggil
sah2 la dia nak bagi makanan..
alhamdulillah, rezeki kitorang lagi..
kak zah bagi sepinggan penuh mee hoon sup..
dia cakap, elok bagi orang demam makan sup2 ni..
'Terima kasih kak zah'
terharu betul jaja dapat jiran yang perihatin ni...
Kak Zah bagi mee hoon sup, kak Yah plak bagi mee hoon tomyam goreng
tengah hari tadi..

Untuk rakan2 blogger semua, terima kasih mendoakan kesihatan En Zack yer..

7 Beu-T Is Talking:

honey amour said...

syukur dah sembuh..ermm best nya dpt jiran2 camtuh..

Hizami Rahim said...

alhamdulillah.
murah rezeki jiran cikgu jaja tu.
;D

JaJa'Z said...

honey: tu lah..syukur dapat jiran2 mcm ni...

JaJa'Z said...

hizami: tulah, murah rezeki diaorang...

::Azura Rahman:: said...

alhamdulillah..

zack sakit kt tepi tengkuk ke jaja???... kalu tekan sakit dak???.. kzura x pasti petua ni dpt membantu atau tidak.. tp kalu sama sakitnyer.. kzura pon selalu kena.. mak pesan.. bangun je pagi2 tu.. gunakan ibu jari kanan dan tenyeh kt lelangit.. then sapu kat tmpt sakit sambil selawat 3 kali..

JaJa'Z said...

kelenjar kat leher blah kanan dia yang bengkak..now dah surut dah..nak makan yang dia rasa sakit tu..insyallah, kalau kena lagi, bleh la amalkan petua tu..

sweetie2010.blogspot said...

Salam jaja,

Semoga suami Jaja segera pulih. Jagi dia baik2 no.

Related Posts with Thumbnails