JaJa'Z Latest Stories

Saturday, May 15, 2010

Semuanya Kerana Blog Salam2Benua !!

Assalamualaikum
Hari tu sebab blog Citarasa Rinduan
kali ni plak, sebab blog Salam2Benua kepunyaan Kak Min kita
Kak Min ni skang dok kat Perth,AU
first time jaja singgah kat blog Kak Min
rasa teruja sangat
nak tau sebab apa?
sebab family Kak Min ni mix family
hubby dia omputeh :p
their little misses pun cute sangat
selalunya blogger2 lain yang jaja baca blog diaorang
dua2 laki bini orang melayu, cuma dok je kat oversea
tapi kali ni lain sket
Kak Min ni yang bestnya,pandai sangat masak
dan hari2 boleh dikatakan dia tepek gambo2 makanan dia
yang excited nak tgk tu bukannya apa
menu2 dia tu kekadang ni menyebut pun payah
maklumla, makanan omputeh hehehhe
tapi cara menu tu dihidang yang tak bleh tahan
terliur je tengok
kalau korang tak caya, bleh serbu kat blog Kak Min
Klik kat SINI
.
.
Sebab selalu sangat dok tengok menu2 kak min
hidang plak atas pinggan2 putih
terus jaja terjatuh cinta dengan pinggan2 putih ni
makannya...'ter'order la set Luminarc ni

Satu dinnet set ni ada
1 dinnet plate
1 piring kuih
1 mangkuk kuah
1 mangkuk kecil
.
.
memandangkan kitorang ni dok berdua je
jadinya jaja beli dua set je lah dulu
cukup2 untuk jaja dan En Zack je :p
dan untuk merasmikan pinggan Luminarc tu
presenting our dinner tonight
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
'Kampung' fried rice + keropok
Very the simple one
nasi goreng tanpa sayur or ayam or udang or sotong
sbb tu stail yang En Zack suka
jaja lagiiiii suka..senang nak masak
( Kak Min..ok tak gambo makanan tu?)

8 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

wakakakakakaka...
Dah tergoda dengan pinggan mangkuk putih ye :-D.
Psst... I pun ada luminarc set tp masih dlm box kat store lagi. Tunggu yg skrg ni pecah2 dulu, baru boleh keluar Luminarc itu, hehehe...
Psst... terus lawa nasi goreng kampung itu bila dah duduk kat pinggan Luminarc :-D

JaJa'Z said...

kak min: hehehhe..kat pinggan pun boleh terliur kan..blom letak makanan2 lagi..dasyat betul penangan pinggan ngan menu2 u tu...tapi jaja rasa gambo makanan tu tak menarik mana pun..sebab satu warna je..kena serikan lagi kot..masalahnya kat umah ni takde magis freezer mcm kat umah akak..jaja ada peti ais kosong je..hehehhe

Hizami Rahim said...

wah.
tiba tiba.
cantik pinggan tu.
ahha.
aikkk...
kenapa taknak apa apa dlm nasi goreng?
rugi wooo~
;)

JaJa'Z said...

hizami: dia tk nak apa2 sebab dia tau dlm freezer takde apa2..ekekeke...sbb kitorang selalu beli barang basah on sunday je..dan cukup2 untuk sehari makan..hari kerja akak tak masak..lagi pun dia rimas banyak2 menda2 dlm nasi tu..selalu2 akak letak gak kobis ke, udang ke...bukan sebab tak nak letak langsung gak..sebab takde.heheh

AYU said...

Selamat hari guru..Jaja.
Ayu ade kad. sila ambil di blog ayu..
x leh nak tinggal mesej dlm ruang borak...x kuar.

Nur Hawa Mohd Zin said...

en zack tak makan sayur kak ek? sama ngan hubby (pakwe) awe so senang nak masak...heheheh...nak tgk gal lah blog tu..teruja ni..tq kak

JaJa'Z said...

hawa: amboi..tak kawen lagi dah berhubby2 gak? huuhuuuu...dia bukan tak makan..tapi kadang2 dia malas nak makan sayur tu..senang2 akak tak boh pun..senang kerja..

Nur Hawa Mohd Zin said...

erk..heheh..terlepas plak pgl hubby...senang gak kak suami tak makan sayur..masak senang jerk..hehe..yg jns makan tak cerewt lagi senang..huhu

Related Posts with Thumbnails