JaJa'Z Latest Stories

Sunday, April 4, 2010

Topik Yang Korang Takkan Jumpa dalam Blog Jaja'Z

Assalamualaikum
Selama jaja berblogging ni dah hampir satu setengah tahun
pelbagai jenis blog yang jaja jumpa
tapi mostly blog2 yang jaja terjah kebanyakkannya
bercerita tentang kisah hidup diaorang
apa diaorang buat,makan apa,gi vacation kat mana,dating ngan sapa
jaja boleh kategorikan blog2 macam ni
jenis blog yang jaja suka baca
tapi tak la kata jaja ni tak suka blog2 lain,cuma kurang layan sket la
.
.
.
Sama jugak macam blog jaja ni
kebanyakkan entry jaja akan berkisar tentang
kehidupan jaja sebagai
seorang guru,seorang isteri,seorang anak,seorang sahabat
dan kalau boleh semua cerita yang jaja nak kongsi kan dengan orang2 lain
just cerita happy2 dan ceria je.....
Tapi tak la bermakna
yang dalam hidup jaja ni takde langsung ada masalah
masalah tu biar la jaja je yang tau...
.
.
.
.
Jaja sebenarnya kagum dengan blogger2
yang mampu menaip cerita panjang berjela...
Padat je cerita2 diaorang dengan isi
dan jaja juga suka blog2 yang banyak gambar2
kalau nak dicompare dengan blog yang penuh dengan ayat je
sebab tu jaja pun suka letak banyak2 gambar dalam setiap entry jaja
Tak nak bagi orang boring
.
.
.
.
Kalau semua orang perasan
entry jaja banyak tentang xtvt jaja di sekolah dan rutin harian jaja
sebagai seorang isteri
Apa topik yang korang takkan jumpa dalam blog jaja ??
(setakat ini yer)
.
.
.
Topik Politik
Tidak berminat langsunggggg nak bercerita pasal politik
BN
PAS
PKR
?????
.
.
.
Topik Sukan
Jaja takkan buat entry pasal
MU vs Barca
Datuk Lee Chong Wei vs Lin Dan
Fafau vs FBI lawan batu seremban ke...
tidak sekali2...tidak reti nak mengulas dan tak berapa nak minat :p
.
.
.
.
Topik Yang Melibatkan Perasaan
Marah @ Bengang pada seseorang......
Bak kata Dato' CT..Biarlah Rahsia...Jaja je yang tau
.
.
.
.
Topik Petua2 Kebahagiaan Rumah Tangga
Jaja pun baru lagi kawen..3 thn tu kira baru lagi lah kan..
tak layak lagi nak bagi petua2 macam ni
.
.
.
.
Topik My X-bf
No No No
tidak sekali kali bercerita pasal menda ni..apa kejadahnya
banyak lagi citer lain bleh citer
.
.
.
.
Topik Baby
memandangkan jaja blom lagi ada baby
insyallah satu hari nanti
so, takde la lagi entry yang berkaitan dengan baby2 ni...
doa2 la ek..mana tau tak lama lagi jaja bleh buat entry pasal baby ni
and it about my baby...
.
.
.
.
Topik 'Barang Berjenama'
jaja takde handbag LV,Gucci,Prada
tak mampu lagi
walaupun suka tapi mampu tengok je dr jauh..hehehhe
.
.
.
.
Topik Vacation Luar Negara
Setakat ni tak pernah lagi kuar dr Malaysia ni
Sabah Sarawak pun tak lepas lagi..hehehhe
.
.
.
.
Topik Kutuk2 Artis
Tak kuasa weh..dah macam geng2 murai.com plak la kan..
biar la diaorang
pandai2 la cari rezeki
.
.
.
.
Topik Kereta
Nak2 plak pasal modified2 kereta ni
tukar bumper la,sport rim lah,tayar lah
memang tak reti lah jaja
Keta jaja tu suci murni je lagi
.
.
.
.
Tu je lah dulu....
nanti ada lagi jaja update ok.....
(tgk Que Haidar kat ABP..terus blank kepala)

6 Beu-T Is Talking:

Suzie said...

i ada topik emo tu..hehe..tp bkn emo tak tentu pasal la.

btl tu n i suka blog ada gambar dari baca cerita shj,baru la meriah :-)

JaJa'Z said...

jaja pernah buat topik emo..then jaja nampak ada anon yang komen agak menjengkelkan...so..jaja malas la nak layan..tapi tak tau la one day kot2 ada jugak topik bab2 emo ni..

Kniedaz said...

saya pun tak suka politik..hehe..blog lain bolehlah masuk lagi tapi bukan yg satu tu...^_^

JaJa'Z said...

betul tu kniedaz..tak minat la sesangat pasal politik ni...tak reti nak citer guaner...

Aida Rezuan said...

Ya benar.. topik politik2 nih pon akak tak suka. Rimas kan? Rasa negative and kelam jek bila baca pasal mende2 tuh.

JaJa'Z said...

ya betulll....wat serabut je..

Related Posts with Thumbnails