JaJa'Z Latest Stories

Friday, April 30, 2010

Nikmatnya Kalau Doraemon Memang Wujud kan??

Sapa suka tgk siri kartun Doraemon ni ???
ha! jangan malu2..angkat je tangan tu..padahal tiap2 hari sabtu korang semua tgk kan??
alamakkkk..kantoi plak
nampak sangat jaja pun tengok citer ni
.
.
Doraemon ni kalau korang perasan la
semua menda dia nak, dia bleh dapat
apa dia nak buat pun dia bleh buat gak
ish..best jugak kan kalau kita pun ada kuasa macam doraemon ni
tapi boleh guna untuk kebaikan je la
tak bleh untuk kejahatan..tuhan marah :p
.
.
Kalau jaja ada kuasa macam doraemon la kan..
nak je jaja guna kuasa jaja tu time mengajar
sapa yang tak siap kerja rumah atau bercakap je time jaja mengajar
makaaaaaaa....
jaja just seluk2 poket ajaib tu dan menjerit
" Tongkat Sakti Yang mendiamkan manusia "
(sila baca dengan nada doraemon)
terus terplaster mulut diaorang kuat2
tak la mengganggu jaja nak mengajar dengan aman....
.
.
.
Rasa2 malas nak gi keja naik kereta
bleh letak kipas terbang kat atas kepala je...then terbang terus ke sekolah
berangin sket hehhehe
tapi kena make sure tak terbang pakai baju kurung la..
kang tak pasal2 jadi kes naya kena intai dari bawah..
tak ke haru plak jadinya...
.
.
.
Kalau kat umah plak
jaja nak kuarkan mesen2 ajaib
dpat la tolong jaja lipat kain,memasak,sapu sampah..
pendek kata, semua kuasa doraemon je la yang buat
jaja bleh lepak2 je sambil makan popcorn perisa cekelat
hehehhe
dok depan tv goyang2 kaki
.
.
.
Tapi masalahnya skang ni..kuasa doraemon tu tak pernah wujud
makanya..tak yah nak malas2
esok jaja kena:
basuh kain
sidai kain
lipat kain
memasak
sapu rumah
mop lantai
siram pokok
kemas bilik
cuci bilik air
.
.
"Sila kerjakan sendiri yer kerja2 semua tu jaja" :(
Nama je cuti hari pekerja..tapi kalau dah nama suri rumah tu
takde maknanya korang nak bercuti dr buat kerja
untuk blogger2 yang budiman sekalian
jaja nak ucapkan
SELAMAT HARI PEKERJA
kepada semua ok...
Happy Weekend !

15 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah...kak jaja'z pun minat Doreamon..heheh..nanti kite cpta k

Lelord said...

muahahhaha najlaa suke...samat ari pekerje teacher

dieya said...

saya pun tengok doraemon cikgu *sambil angkat tangan*

dulu i ada patung doraemon yg sgt besar.. kepala dia jek 3 kali ganda dari kepala i. bila tengok doraemon i peluk dia sambil nyanyi ang.. ang.. ang.. totemodaisuki.. doraemooooon :-D

eqbalzack said...

salam jajaz...
jangan lupa singgah ke blog abg eq...
sesuatu yang eksklusif menanti anda di sana...

JaJa'Z said...

hawa: minat dr dulu doraemon..tapi slalu miss gak citer tu..sbb buat time magrib...lupa manjang..hehhe

JaJa'Z said...

lelord: tq mama najla..

JaJa'Z said...

dieya: ada jugak orang mengaku kan..hehhehe..akak dulu ada gak patung doraemon..kepala besar gak..main smpai kepala tu terkulai then tercabut terus..hehhehe

JaJa'Z said...

abang EQ: sesuatu utk jaja? jeng jeng jeng...okeh...!!!

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe suke gak bace komik dia...hahahah...awe pnh tgk movie dia..sedih kak movie dia
~ 1st time doraemon..awe nages ~

JaJa'Z said...

ada movie ke? tak pernah plak akak tgk..hawa lagi terror dr akak ni..

Nur Hawa Mohd Zin said...

ada kak...pasal dinasour...mmg best + sediah crita dia..huhu

JaJa'Z said...

nanti kena belek2 kat youtube ni..hehehhe

ibh said...

He..hee..sue pun suka jg tgk cerita doremon nih..untuk suka2...Selamat hari pekerja jg untuk Jaja..

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu...ok gak...nanti kalu ada bbnyk leh co kan..hehe

JaJa'Z said...

ibh: tg ibh :p

hawa: berehhhhh..takde hal la..

Related Posts with Thumbnails