JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, April 14, 2010

Ngantuk Bangatttt.....!!!




Assalamualaikum
Selamat pagi Malaysia :p
Pagi ni memang jaja tak semangat langsung nak kesekolah
alarm bunyi kul 5.50 pagi rasa nak disalarm and tido je smula
tak yah gi sekolah!!!
tapi jaja ni kan ' yang menurut perintah'
gagahkan juga la diri ni bangun then gi gosok baju dulu
baru la mandi
Ni semua gara2 xtvt semalam
penat sungguh rasanya
Jaja habis meeting dalam kul 3.40 petang terus rush ke dewan
untuk xtvt senamrobik
habis senamrobik kul 4.30 ptg rush plak ke Taman Pertanian
untuk menjenguk anak2 murid yang tengah bercamping
kadet Polis kat sana
Jaja bertiga dengan zurin dan Sya stay kat tapak perkhemahan
sampai kul 7 lebih
memang tak selesa sangat2 sebab badan berpeluh2
dari pagi tak mandi
dok plak kat dalam hutan tu
En Zack dah brapa kali msg tanya balik kul brapa
Dia dok risau sbb tak pernah balik lewat macam tu

.

.

Bila bebudak kadet polis dah gi sembahyang maghrib
kitorang pun blah terus balik
En Zack suruh gi makan dulu b4 balik
memandangkan kitorang ni semua makan kat sekolah pagi tu je
lapar perut ni takyah cakap la
tgk bebudak kadet makan pun terliur sakan
Lepas hantar Sya balik, jaja ngan Zurin pun singgah dulu makan
Jaja pun tapau je untuk En Zack
tak kuasa dah nak masak2
Rekod la jugak semalam
kuar kerja kul 6.50 pagi..sampai umah kul 8.45 malam!!
adoi yaiii..rasa nak tercabut tulang2 kaki
jaja mandi dan sembahyang
baring kejap tgk tv
siapkan Tag game dan terus 'gedebushhhhhh'
Tido....!
En Zack balik dr surau pun jaja dah tak sedar

.

.

Dari kesibukkan semalam sebenarnya
telah berlaku satu perkara!
mujur takde apa2 yang berlaku
JAJA TERLUPA TUTUP PINTU LAB ICT !!!

.

.

Masa jaja bersenamrobik,jaja biarkan lab terbuka
sbb beberapa orang bebudak ict
nak siapkan kerja kursus
jaja siap pesan
" awak buat kerja sampai 4.30 je tau, nanti cikgu dtg tutup lab"
padahal lepas je senamrobik jaja terus je blah gi Taman Pertanian
memang tak ingat langsung pasal lab yang belum berkunci !
Masa kat Taman Pertanian, si Fid call
" Babe! ko tak tutup lab ek..."
ALAMAK !!!
mula la gabra time tu
mujur la dapat minta tolong sorang cikgu tu
kalau tak, menapak plak patah balik ke sekolah yang jauhnya
dalam 60km dari Taman pertanian
Yang paling jaja risau sbb harta2 kerajaan penuh dlm lab ni
kalau jadi apa2, habis la jaja nak menjawab
Pagi td datang sekolah, semua dok tanya jaja pasal kes lab tak tutup
ish ish...
SEMUA SELAMAT OKEY....
.
.
Rutin jaja untuk hari ni
sama jugak macam hari semalam
nampak gayanya...mata ni macam zombi la lagi malam kang
adoi la...penat !!!

5 Beu-T Is Talking:

eqbalzack said...

tips utk bg tak ngantuk...

bangunnnnn...dan menari cha..cha...hehe

p/s: abg eq drp subuh dok menaip tesis ni jaja...pipih dah punggung ni! haha

Kniedaz said...

penat2 pun sempat buat tag ek..hehehe..semangat berblog musti ada ya...^_^

JaJa'Z said...

EQ: bukan setakat cha cha..jaja ni siap bersamba,mamboo,salsa,tarian endang pun ada...tapi ngantuk gak...hehhehe

Kniedaz; tag tu sbb dah janji ngan lelord nak buat..kena buat la jugak..lagi pun tak bleh tido lena kalau tak jenguk blog jugak kejap.huhuuuu

Ismaliana Bt Sulaiman said...

sian cikgu jaja...akak baca n3 ni ikut rasa letih....

JaJa'Z said...

betul kak lieya...penat sangat rasa minggu ni..sampai hari sabtu ni jaja bekerja sampai ke ptg..

Related Posts with Thumbnails