JaJa'Z Latest Stories

Friday, April 9, 2010

Nak Terjebak Ke Tak ??

Assalamualaikum
Jaja nak tanya ni..ada tak antara korang yang layan citer2 indon ni
ada??? takde ??
takkan tak nak mengaku kot..:p
Jaja ni nak kata peminat fanatik citer indon ni ..tak jugak
tgk citer macam mana..and sapa pelakon nya
kalau citer macam 'bawang putih,bawang merah'
yang versi indon tu memang jaja tak minat la...mintak maaf nak tgk
seingat jaja citer indon yang memang jaja layan betul2
Siri2 citer
Hikmah 1,Hikmah 2 dan Hikmah 3
.
.
.
Dan jaja juga ikuti citer2 indon yang dilakon kan oleh minah ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Namanya Naysilla Mirdad
sure korang pernah tgk muka minah ni kat tv..
banyak gak citer yang dia berlakon
.
.
.
Seingat jaja
memula citer lakonan Naysilla yang jaja tgk
ialah
Citer INTAN !!
citer ni not bad la..hero pun bleh tahan
tapi korang paham2 la kan kalau citer2 indon ni
beratus2 episod dia tayang..baru lah habis
makan setahun jugak baru habis satu citer
sampai En Zack pun dok perli je
'Asyik2 INTAN je..nak tgk bola pun tak bleh'
hehehheheh
Sian laki jaja tu
Slalunya citer2 indon ni ditayangkan petang
kul 3.00-4.00 ptg
mana la jaja sempat nak tgk kan
nak tak nak kena la tgk ulangan citer ni
blah malam nya plak kul 11.00-12.00 mlm
bersengkang mata jugak la nak tunggu
tu lah, sapa suruh ikuti sangat
dah kena tgk sampai habis :p
.
.
Bila citer Intan dah habis
kira dah lepas la azab tido lewat..
alih2 kuar plak citer ni
SEKAR
juga lakonan Naysilla Mirdad
Puas dah elak tak nak tgk..alih2 tertengok juga !!!
maka ayat En Zack tu berulang lagi
' Asyik2 SEKAR je..nak tgk bola pun tak bleh..'
hehehhehe
Citer Sekar ni pun beratus episod jugak la nak menghabiskan
Padahal jalan citer untuk citer INTAN ngan SEKAR tu
boleh dikatakan lebih kurang je...
.
.
.
Habis je citer SEKAR
lega sket jaja..sebab citer yang baru selepas tu
takde Naysilla Mirdad dan tak berapa tertarik nak tgk
makanya dapat la tido awal sket..kalau tak malam2 rela tunggu nak
tgk citer indon
dalam hati dok pk..pjg kot cerita kali ni
tajuk nya AIR MATA CINTA ni..
so, jaja pun buat tak tau jelah
.
.
.
Alih2 dua hari lepas
bleh plak terbuka Astro Prima
tetiba ternampak plak citer ni
Naysilla Mirdad berlakon !!
rupa2nya citer AIR MATA CINTA dan selesai
sket plak episod citer tu..
Dah habis INTAN,SEKAR
skang ni dtg plak CAHAYA....
adoila !!
tak tau kenapa..mesti nak tertengok juga..
tadi tgk priview kat Google
citer Cahaya ni ada 253 episod!!!
adoi la...skang ni baru 4 episod...beratus lagi nak kena tunggu
nak tgk ke tak nak ni !
mau En Zack ulang lagi ayat lama dia..hehehhe
.
.
.
TENGOK ?
TAK TENGOK?
.
.
.
TENGOK?
TAK TENGOK?
.
.
(sambil cabut kelopak bunga ros..hehehhe)

4 Beu-T Is Talking:

Aida Rezuan said...

Akak dulu pon ikut citer Sekar tau! Wawawa! Tapi tak sempat tengok abes.

Addictive kan citer2 gini? Memula memang tak tengok tapi caya lah.. last2 mengadap tb jugak :D

JaJa'Z said...

citer sekar tu la part episod last jaja bleh tertido..tau2 dah habis dah..frus betul..hehhehe

Syue Mustafa said...

You ni macam my sister, suka sangat cerita Indon. I tak minat coz cerita Indon ni mengarut & meleret-leret. Episod awal-awal jer ok. Ini pendapat saya. Peminat cerita Indon yg lain jgn marah yer...

JaJa'Z said...

jaja pun tak semua citer indon jaja tgk..hanya lakonan naysilla ni je..yang lain2 memang tak layan..tak dinafikan..citer indon memang meleret2 danbanyak sakit ati je time tgk..tapi tgk jugak..heheh

Related Posts with Thumbnails