JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, March 31, 2010

My First Ever Food Suppliment For Weight Loss

Assalamualaikum
Kat gym yg selalu jaja gi tu
mostly kalau blah petang memang ramai sangat
mamat badan 'ketak' yang datang
diaorang ni selalunya dtg gym bukannya nak lari atas treadmill
or cycling ke..
kebanyakkannya dtg and berlatih angkat berat
berpuluh2 kilo diaorang ni angkat
badan sorang2 memang besar giler la
kalah lengan jaja ni...hehehhe
.
.
.
Dari awal jaja start gi gym tu
ada lah sorang brother ni yg slalu gak dtg ngan anak kecik dia
jaja slalunya akan ignore la diaorang ni semua
dan just workout 'dlm dunia' jaja sendiri je
but last week tetiba abang ni tegur jaja
.
.
.
mamat: berapa kg dah berat turun?
jaja : emm...baru 9kg
(dlm hati mesti pas ni dia cakap bagus2 dah turun 9kg)
mamat: baru 9kg ??..lambat nya turun !
(hampeh tak guna !! ko la orang pertama yg cakap jaja gitu)
jaja: takpe la..slow2..tapi frust jugak la sbb skang ni berat dah turun mendatar...
mamat: awak makan suppliment apa untuk turun berat badan?
( suppliment menda plak ni)
jaja: suppliment?? takde..
mamat: awak kena amik jugak food suppliment..bagi lemak cepat pecah
jaja: ooooo......
mamat: kalau workout biasa2..hanya air dan lemak sket je yg terbakar,kalau ada
suppliment..lemak pecah lagi cepat....
jaja: suppliment macam mana yg sesuai ?
mamat : awak cuba lecithin 1200 jenis kordel....bleh dapat kat farmasi
jaja: takpe ke saya makan menda alah tu ?
mamat: takpeee...saya pun dulu makan menda tu..dr berat 120kg..skang dah jadi 75kg
jaja: yeke..? ish..ish..cara makan macam mana?
mamat: makan sebiji sehari blah malam..dan lemak akan dikeluarkan masa buang air besar..
jaja: ok jugak tu ek...nanti saya try cari...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Semalam,masa nak beli hadiah untuk baby sarah
jaja bantai masuk farmasi dulu..
at last jumpa la jugak menda alah lecithin yang dimaksudkan

Mujur la bentuk kapsul
walaupun besar gedabak..tapi mudah nak ditelan...
kalau dlm bentuk tablet..mau tercekik kat celah anak tekak
hehhehehehe
.
.
.
.
Ni serba sedikit info berkaitan lecithin 1200
(ikhsan by cik gugel)
Lecithin is a complex mixture of compounds containing fatty acids and phosphorus and is also one of the richest sources of Choline and Inositrol, two important nutrients that regulate fat metabolism in the liver and emulsification in the body in general
An adequate supply of Lecithin is particularly vital to ensure maximum mental function because Choline is a precursor of a brain chemical that is directly involved with how efficiently messages are exchanged between brain cells.Additionally, Lecithin is highly regarded for its powerful emulsifying property, which can help dissolve small gallstones, aid control fatty particles in the blood, reduce cholesterol and lessen the risk of atherosclerosis
Benefits
• Lecithin plays an important role in fat metabolism by the liver
and emulsification of fats in the body.
• Required for normal brain functioning.
• Needed for cell membrane integrity
Dosage
Take one to two capsules a day with food. Daily dose can be taken in one serving
.
.
.
So far jaja baru try semalam je
and pagi td alhamdulillah membuang dengan jayanya..hehehhehe
cepat2 la lemak ni berambus dr badan jaja..
nyah kau !!!!!

2 Beu-T Is Talking:

@kutopsecret said...

membantu sungguh info awk nih....
nnt saya nak try la...
cam ner weight awk sekarang? ada perubahan? share la...
jom kita tukar2 URL...
saya follow awk yer...

Fahmy Skyzer said...

jaja beli harga cm ne... nk tau..
plezz reply :')

Related Posts with Thumbnails