JaJa'Z Latest Stories

Sunday, March 21, 2010

Gloria Sunday.... :p

Assalamualaikum
Happy sunday u allsssssss
dah nak habis hari ahad baru jaja terkedek2 nak wish happy sunday kan
apa la jaja ni..patutnya pagi2 td lagi dah wish
Nevermind la...
So, apa xtvt korang hari ni??
bershopping? housekiping? camping? lepak-ing?
cooking? boring?????
Mine?? macam biasa2 je...
pagi tadi jaja ke surau bersama kakak jiran sebelah umah
seperti kebiasaan setiap ahad akan ada kuliah agama disurau taman jaja ni
alhamdulilah hari ni dapat jaja hadirkan diri ni
dapat la jugak tambah2kan lagi ilmu pengetahuan ttg agama ni
tak lama pun, satu jam je
*
*
Balik dari surau baru kul 10.15 pagi
hubby plak dah ke tempat peliharaan ayam dia
umah dah kemas,kain dah sidai
nak masak..masih awal lagi
so, jaja memulakan la xtvt baru jaja
hehehhehhe
XTVT men'scan' gambo2 ......
Ni scan kak syam
jiran jaja juga merangkap cikgu sek jaja jugak
sejak dapat tau dia ada scanner,terus jaja pinjam
apa lagi..scan la segala gambo mana yg ada
gambo dulu2...
Sampai sakit pinggang2 ni dok scan gambor...
but really fun..mengimbau kenangan2 lama
time dulu2 badan tak la setambun macam skang ni...syok je tgk
Habis album2 lama dalam kotak kat stor tu jaja godek2 bawak kuar
dr gambo zaman sek,zaman kat UUM,zaman memula kerja...
banyak sangat kenangan
dan harus la dikenang semula
dan jaja pun ada nak berkongsi gambar masa kat UUM
dengan seseorang..psssttt...orang jauh nun kat SPAIN...
'u know who are u'
nanti jaja share gambar2 tu kat blog ek...
*
*
Scan punya scan
sampai la ke pukul 1.30 tgh hari
rasanya kena stop dulu la...dah kena start masuk dapur
buatnya hubby tetiba balik plak kang,tak masak plak lagi..naya je :p
Godek punya godek periuk hari ni...
maka terhasil lah
menu hari ni
Stir Fried Seafood in Tamarind Gravy

PEHHHHH !!!!
nama masakkan macam bagus je....
nama kampung nya...
seafood goreng dengan sos asam jawa berkunyit
resipi nya..nanti jaja tepek kemudian ek...:p
bukan best mana pun..hehehhe
tak bleh lawan lagi
Sotong Katak Bakar kat Spain tu..
ehhehehe
*
*
*
Blah petang plak jaja start perabiskan
marking paper exam bebudak ni
memang tak lalu la nak buat awal2..
mood memang takde
mengadap plak jawapan2 yang tak berapa menarik mata ni nak menanda...
lagi la melambatkan proses menanda tu...
berbekal kan segelas besar air
untuk hilangkan keboringan
See ?? my three layer drink....
sapa bleh teka air apa ni...???
takyah pening2 pk okey.....air milo 'o' bernestum...
hahhahah
yang terapung blah atas tu..nestum la tu...
*
*
*
Time tengah khusyuk2 menanda tu
tetiba ada plak orang memanggil kat blakang umah
"jaja...ooiiii jaja"
"jajaaaaaaa"
*
*
*
rupanya akak sebelah umah
alhamdulillah..rezeki dipetang hari
maka dapat la sepiring kuih seri muka
Tersangat la sedap nya....
ikut hati memang nak habiskan sepinggan
tapiiiiiii
dapat rembat seketul je..kalau tak,lari la diet jaja
lepas makan kuih tu..muka terus je jadi berseri..
"TING !!!"
hehehhehehehehhehehehheheh
*
*
*
*
Kejap je habis seminggu cuti sekolah
mula la rasa liat je nak gi sekolah esok...
bermula balik la rutin bangun awal2 pagi..
adoi laaaaaaa
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzz............

5 Beu-T Is Talking:

A.I said...

Memacam entry kau ni Jaja. Gigih oo. aku lawak ngan nama laok kau. Gah semacam je bunyik dia kan? walhal...ekekekekeke..gud idea! ngan milo bertingkat tu lagi..ngeee

wei, amik la award tu..

JaJa'Z said...

ko lagi gigih dr jaja ni AI...jaja ni sbb takde idea..tu yg jadi caca marba entry ni..

best kan nama masakkan jaja tu..walaupun lauk bodoh2 benornya..hehhe

nanti jaja amik award tu ek..excited ni sbb first time dapat award..walhal orang lain dah bleh beli almari dah susun award..

Aida Rezuan said...

Jaja,

Sapa yang dok kat Spain tuh? Isk2.. tak de kampung halaman ke dia tuh? Hehe!

Akak pantang dengan udang2 nih Jaja.. pantang tengok, terus terliur. :D.

Sotong katak takat bako2 gitu jek. Tapi katak jangan bako2 and makan yer. Nehi2! :D

Akak dah add Jaja kat FB. Nanti buleh le mengimbau kembali zaman memuda dulu. Wawawa! TQ!

JaJa'Z said...

kak aida: akak ni buat jaja nak tersengih je baca komen2 akak ni..hehhe..ntah la org kat SPAIN tu..dah sangkut dengan mamat sana kot..tak nak balik malaysia..

jaja pun sama..suka sangat seafood..lagi pun tu je seafood2 yg zack bleh makan...ketam dia tak bleh..mau mulut jd angelina jolie bila dia makan..alahan teruk ngan ketam..

gambo kat uum jaja tak dapat2 nak upload lagi..apa kena ntah dengan FB ni...but u enjoy gambo2 lain dulu ek..walaupun takde kena mengena dengan uum lagi.hehhehe

Aida Rezuan said...

Jaja,

Sengih awet muda kan? :D

Sama dengan BIL akak la. Alergi seafood teruk. Kena hati2 bila makan kat luar, kan?

Orait.. nanti akak godak gambo2 Jaja tuh yer :)

Related Posts with Thumbnails