JaJa'Z Latest Stories

Friday, September 11, 2009

Trial SPM.....2009

Assalamualaikum....

Hari ni dah masuk minggu kedua student2 jaja exam trial SPM..today's paper,ICT...macam mana la diaorang punya result nanti..peratus menaik ke..menurun ke..atau masih sama je...this year punya student nampak macam ok..yang best nya student2 ict ni sebab tak ramai..just 12 orang..next year lagi sket, 10 orang je...senang la kalau nak handle diaorang time P & P..cuma yang tak tahan nya, tahap penguasaan bahasa inggeris yang sangat lemah..nak2 plak student form 4 tahun ni...sampai nak membaca pun susah..
Bebudak form 5 tengah exam trial kat dewan...wei!!! sapa tido tu ha?? BANGUN!!!!
ICT adalah subjek yang jaja kena ajar since mula2 menjejakkan kaki kat sek ni, tahun 2004...dari pengajaran dalam bahasa melayu sampai lah skang ni kena menggunakan bahasa inggeris...first batch student ict jaja skang ni dah ada yang beranak pinak hehhehe....dengan diaorangdulu lah jaja setup makmal ni..mengangkat pc2 dari makmal fizik ke makmal komputer selepas proses selenggara makmal komputer siap..angkut meja2 dan kerusi yang seberat amat tu ke makmal..memang kenangan sangat2...skang ni dah sampai batch ke-5 ICT...
Belajar ICt memang fun..kalau korang semua nak tau, sillabus pengajaran untuk form 4 dan form 5 adalah sama standartnya dengan taraf pembelajaran student2 first year kat universiti...tapi kalau mana2 pelajar yang memang tak penah guna komputer pun selama ni memang payah la nak catch up...cuma yang buat rasa ICT ni macam payah sket, sebab kerja kursus yang banyak....sampai cikgu2 pun pening kepala nak siapkan...hopefully one day PPK akan kurangkan lagi kriteria2 kerja kursus tu..(amin)
Till then....
*
*
*
See ya!!!

2 Beu-T Is Talking:

Azman said...

Tahniah lah still mengajar ICT.....tapi cikgu rasa frust sbb x dapat nak jumpa jaja n the gang...nampak ramai orang baru...geng2 lama ramai yang dah give up. Lepas abis study dulu ingat nak masuk semula kat alor akar nak ajar subjek ni le tapi huh...huh... org ppd n jabatan bengong. Dapat offer ke SMART tapi x de lak subjek ICT.. masih mengharap dihantar ke alor akar tapi hampeh.. hantar ke Teluk Chempedak......alasan cikgu kos multimedia dan kat sana ada subjek MPV Multimedia...hampeh....hampeh...benci..benci.... INGAT NAK BERHENTI JE LA JADI CIKGU...huh..huh..

JaJa'Z said...

tu lah pasal...cikgu la, gi sambung blaja dah tak bleh ngajar ict dah..tak dapat dah kita nak jumpa macam dulu2..asyik jumpa kak norsiah je..hehehhe...kalau tak, bleh cikgu blanje jaja time kursus kan..hehehhe

Related Posts with Thumbnails