JaJa'Z Latest Stories

Thursday, September 10, 2015

Hias Kelas Sempena Bulan Kemerdekan...

Bila sebut pasal bulan kemerdekaan...mana2 sekolah pun mesti banyak xtvt buat...
start dari pelancaran bulan merdeka pastu ada pelbagai pertandingan termasuk la
pertandingan nyanyian lagu patriotik, pertandingan sayembara puisi
pertandingan papan kenyataan, pertandingan cipta jalur gemilang
dan juga pertandingan keceriaan kelas ...

Kalau sebelum2 ni, seriusly cakap yg jaja sebenarnya malas sangatnak joint
pertandingan keceriaan kelas ni...
bukan sebab cikgu nya malas tapi lebih kepada cikgunya yg penat nanti..
tau je lah bebudak skang ni kadang2 kalau boleh segala menda cikgu nak kena amik tau...
tu tak kira lagi yang memang tak bg kerja sama....balik2 muka yg sama buat kerja...

Tapi tahun ni studen2 kelas jaja dapat bebudak yg rajin n ok...
kerjasama memang bagus...
lagi pun 10 orang je kan...bleh sangat la jaja nak control...

So tahun ni kitaorang semua decide nak joint...
pastu bermula lah acara jaja beli segala mak nenek bendera n hiasan2 kelas...
pastu semua memerah idea nak buat replika jalur gemilang plak..
jaja pun ada gak google2 sesambil cari idea....
last2 comeout dengan idea ni...


Jalur gemilang dr tin susu....cantik tak???
cantik kan...suka jaja tengok...walaupunnnnn berdera tak brapa cukup sifat..
 belang2 merah putihnya tu tak lengkap...
ni bukan apa, kes tak cukup tin la ni....tu pun puas dah bebudak ni cari...
merata kedai makan diaorang angkut segala tin...
tak kisah la tu, yang penting ada rupa bendera kan... hehehhe
and usaha bebudak ni semuanya jaja kena hargai....


Gantung kat depan kelas....


Ni plak blah belakang kelas...
sibuk bebudak ni nak buat hashtag..buat dr sarang telur...
tapi nak dapat yg siap macam tu memang seksa betul...
bukan masalah apa pun...masalah tertanggal...hari ni pasang dtg esok pagi tanggal..
tampal lagi pastu esok tanggal...
akhirnya mujur la tampal n tak jatuh2 dah...thank God!


Bebudak n cikgu datang lepas waktu sekolah...
walaupun tak semua dapat datang...but syukur ada jugak yg bleh membantu settlekan semua...


Dah siap harus la posing sket kan,...



Salah satu sudut...
pasu tu jaja tibai pasu Zack kat umah..hahahah
dari kosong terbiar, baik la jaja amik.



Thanks u ollsss...anak2 kesayangan cikgu.... :)

Related Posts with Thumbnails