JaJa'Z Latest Stories

Thursday, February 12, 2015

JajaJJCM : Line Clear Nasi Kandar @ Penang

Kami suami isteri memang peminat tegar nasi kandar..
sebab tu kalau restoran mamak memang la menjadi port lepak kitaorang 
since dr zaman tak kawen lagi....bleh dok berjam2 ko...
and yang best nya takde sapa pun nak kisah korang nak dok brapa lama skali pun...

Jadinya antara plan jalan2 kami suami isteri masa cuti sekolah yang lepas..antaranya
nak ke Restoran Line Clear..
selain nak pekena nasi kandar, tujuan lainnya sbb Zack nak jumpa kawan fb dia..
yang juga merangkap tokey Line Clear ni..
Namanya En Salim Madinah...
if korang google pasal restoran line clear ni...memang tu la tuan punya kedainya..
maksud jaja tu , dia antara pewaris2 restoran nasi kandar yg famous tu...

Memang sampai je kat Penang, jaja dah awal2 pick up adik jaja kat Queens Bay mall..
pastu terus je kitaorang ber waze ke Line Clear...
tapi macam dalam last entry la..guna waze kat penang ni memang menyakitkan hati...
jalan tah apa2 dibawak nya kita...
dah la jalan kecik2 selorong pastu lalu plak blakang2 bangunan...
kalau jaja ni bleh main gamble je cari, dah lama jaja cari sendiri...takyah waze2 dah..
tapi apakan daya..jalan kat Penang ni, penuh dengan dugaan...
kang mau melilau sampai malam tak jumpa2 jugak...hehehhehe


Akhirnya!!!
sampai jugak kitaorang...dengan perut yg memang menahan lapar..
apa lagi, bedal je lah makan terus..
tengok lauk pun rambang tak tau nak amik apa..
rasa macam nak amik semua sekali...


Tu diaaa!!!!
pinggan sapa yang paling dasyat?? terliur tak tengok sotong jaja tu???
Zack mmg jenis tak makan lauk banyak2..dia amik sejenis je..kari ikan...
pinggan jaja ada sotong kari, telur sotong, ikan masin...
and pinggan adik jaja ada kari ayam...


Ni dia adik jaja..adik satu acuan!
memang semua orang cakap muka kami sama..kembar habis tapi jaja cute lagi la..
hahahhaha
dia study lagi kat USM..sebab tu kalau balik Penang, jaja mmg akan jumpa dia..
ni pun sama gak..hantu nasi kandar...


Awww abangggg..u jangan la tenung i lama2..maluuuuu :)

Kalau sesapa yang tak tau..actually Line Clear ni bukan lah satu restoran pun...
kedainya terletak diantara dua bangunan..
tapi diaorang dah berpuluh2 tahun berniaga kat situ..
cuma baru2 ni agak kontroversi pasal Line Clear ni...nak tau kes apa..
korang kena lah google yer....

Kat tepi jaja tu sebenarnya ada satu banner yang besar...
penuh dengan muka2 selebriti or orang2 kenamaan yang pernah makan kat situ..
bukan setakat artis2 tempatan..artis2 dr luar negara pun ada..


Sebelum balik, alhamdulillah ada juga rezeki Zack nak jumpa dengan membernya tu...
tapi lupa la plak nak amik gambo..maklum la dia pun bz...

Kalau balik Penang lagi lepas ni..insyallah kami akan berkunjung lagi ke
Line Clear...

^__~

1 Beu-T Is Talking:

Gatoloco Mbelgedes said...

Hemm...cuminya enak sekali itu, saya jadi merasa lapar sobat...hehehe

Related Posts with Thumbnails