JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, September 30, 2014

Ulaq!

Meremang2 rasanya bulu roma jaja nak menaip entry ni..
geli kemain rasanya....
tapi nak jugak share dengan korang pengalaman tgk orang tangkap ular..

No no no..bukan kat umah jaja tapi kat area kawasan perumahan jaja..
kisahnya hari sabtu lepas..jaja outing dengan En Zack..
on the way nak balik lagi 200m dari umah tengok orang ramai ada kat tepi jalan..
ingatkan ada excident ke tak pun orang bergaduh ke...
kemain la kitaorang ni stop jugak kat tepi jalan...
sekali!!!
dari jarak 5m jaja nampak kelibat menda panjang2 diaorang dok pegang..
rupa2nya ular sawa!!
punya lah panjang..eii..apa lagi , menggeletis2 la jaja masa dok dalam kereta tu..
sebab kegelian yang amat sangat..

Kata anak jiran jaja yang ada juga kat situ, diaorang otw balik umah ramai2 dr Tunas Manja..
sekali tengok ular sawa ni baik dok santai kat tengah2 jalan...
ular ni kelaparan kot sebab nya agresif semacam..n kemain laju bergerak..
pastu jaja nampak anak jiran pegang ekor n libas2 ular tu ke tepi jalan nak bagi dia lemah sket..
tapi tak pun...lagi dia memberontak ada lah...
lepas tu jaja nampak diaorang tangkap kepala ular and bawa ramai2 ke gerai tepi umah jaja..


Tu dia..ular sawa berbatik2...
tengok plak dari dekat..Allahuakbar, geli!!!!!



Dalam 3m lebih jugak rasanya ular ni..panjang!
lepas dah posing sket2..boh dalam karung guni n dah selamat pun
anak jiran jual ular ni kat kedai makan cina..eii...
tobat geli!!

3 Beu-T Is Talking:

❤Kamsiah❤ said...

kalau akka mmg tak berani tgk dekat2...
salam kenal..follow sini dan isi tabung nuff

JaJa'Z said...

Tq kak kamsiah :)

Abang Bear said...

waaaaa.... kenyang seminggu cina makan tu... darah dia dibuat ubat... hahahaha saya pun penakut ular jugak... takder lah nak angkat2 mcm tu.. terus pancung jer

Related Posts with Thumbnails