JaJa'Z Latest Stories

Thursday, July 3, 2014

Menu 4 Ramadhan..

Ha! menu 1 ramadhan takde..tau2 dah sampai 4 ramadhan dah kan..
nak tau kenapa?
seriusly jaja memang takde mood..mood masak memang tak datang...
beberapa hari b4 puasa lagi mmg jaja dah tak masak..main makan kat kedai jek..
sampai kan menu nak masak utk sahur hari mula2 puasa hari tu pun blur..

Bukan setakat takde mood, now jaja kena plak sindrom letih melampau n badan rasa lenguh2
macam orang demam sakit urat...
rasa nak melepekkk je kat sekolah...balik umah plak rasa nak menyondol bantal jek...
tu yang sudahnya..dua hari main beli lauk tunjuk2 jek...
senang kerja den..tapi tu lah..lauk tunjuk still tak leh beat lauk masak sendiri..
walaupun!!! masak sendiri tak la best mana sangat n dok ulang2 je menu tu...

Semalam alhamdulillah berkesempatan masak..
kat sekolah kemain mengadu kat En Zack yg mata mengantuk kemain sekali dengan badan lenguh2..
katanya...'balik kang tido lah dulu'..
and alhamdulillah lepas dapat tido sejam semalam, bangun2 je badan segar lah sikit...
terus check in dapur main masak2..


Ni menu kami berdua semalam..
jaja masak sotong masak asam,ayam masak merah, ikan cencaru sumbat sambal
dan sayur bayam masak air...
sakan ni post pic kat IG ngan FB sotong masak asam tu..alih2 masa makan tu amik kau..
lupa letak garam!!!
hahahahhah..spoil betul...tapi bedal je lah dulu..masa sahur tadi baru alter balik..
hahahhaha

Untuk kunyah2 tengah malam En Zack beli karipap untuk dia and jaja plak...


En Zack belikan popia basah..sedap!


2 Beu-T Is Talking:

Khalid Kyle said...

Wah bestnye klu dpat mkn popiah basah tu time berbuka.

Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak (ˆ?ˆ?)



eynda said...

Selamat berpuasa :-)

Related Posts with Thumbnails