JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, January 22, 2014

Pineng Power Bank..

Memang dah lama sebenarnya jaja nak membeli Power Bank ni..
tapi dok la tertangguh2...
sebab keja dok tangguh, tu pasal la dok kelek je charger ke hulu ke hilir..
korang paham2 je lah kalau smartphone ni..guna tak sampai setengah hari
bateri dah nak kong...memang spoil betul lah..

Actually banyak brand PB yang ada kat pasaran..
korang bleh beli dr sekecik jum mAh nya..sampai la yg beribu2 mAh..
but ada owner kedai hp yang jaja tanya..sebenarnya tak perlu nak beli PB
yang mempunya kapasiti mAh sampai berpuluh2 ribu..
cukup la sekadar dapat charge tiga empat kali untuk sekali pakai jaja rasa dah memadai..
kalau beli yg berpuluh2 ribu mAh nya tu, mau makan berhari2 nak recharge PB tu semula..

Jadinya malas sangat nak kelek charger ke hulu kehilir..jaja saja la search PB ni kat Instagram..
actually banyak sangat2 orang jual PB ni secara online..
korang kena pandai pilih la and cari mana yg dapat jual dengan harga yg lebih murah..
but pastikan brand yang ori lah yer...

So, lepas skodeng2 PB kat Instagram...
jaja pun jumpa lah satu seller ni yang jaja rasa harga yg dia jual antara yang termurah...
tanpa kos penghantaran plak tu...apa lagi..laju2 je lah jaja order...


Pilihan jaja PB brand Pineng...
banyak yg cakap brand PB ni memang ok...
yang jaja beli ni kapasiti 11200mAh..
kalau macam jaja ni guna iphone dapat la charge sampai 5 kali untuk fully charge..
yang mana jaja rasa sangat2 berbaloi bila beli...
dah la free postage..dapat plak plug n sampul PB percuma...
And masa untuk charge semula PB ni dalam anggaran 8 jam +-
so, b4 nak tido korang charge..insyaallah esok pagi dah bleh guna...
setakat yang jaja guna ni..memang rasa berbaloi la..
dan yang penting bleh kelek ke mana2....tak berat mana pun...

If ada yang berminat nak beli..untuk IG user..koreng bleh search

pineng_corner

korang add and bleh terus order
Insyalah, ownernya akan layan sebaik mungkin...


3 Beu-T Is Talking:

Danial Jaafar said...

oo, mantap ah. nak usha juga la macam ni.

JaJa'Z said...

Beli2 jgn tak beli...

Blogger said...

You might be eligible to receive a Apple iPhone 7.

Related Posts with Thumbnails