JaJa'Z Latest Stories

Monday, December 2, 2013

Makan2 @ Paparich

Sebenarnya dah lama jaja teringin nak ajak En Zack makan kat Paparich ni..
tapi sokmo2 la tertangguh..sebabnya En Zack ni susah sket bab2 makan..
kalau bleh nak nasi jugak...
cuba kalau jaja ajak dia g makan kat mamak..mau laju je dia angguk kepala..
tapi kalau nak g makan kat tempat pelik2 sket bagi dia, kena make sure ada makanan
yang dia bleh makan esp nasi la...
padahal banyak je menu2 ada selain nasi...lorat betul tekak Tok Janggut tu..
ahahhaha

Tapi hari tu alih2 dia plak yang ajak jaja...

Jom g makan kat Paparich..kan awak dah lama nak g situ

Terus jaja ulang2 tanya En Zack..ye ke nak g makan situ..
macam pelik jerrr..macam tak caya jerrrr

tapi dah dia ajak tu kita ye kan je lah...

sama kes macam nak g makan kat SR la...
last2 dia yang ajak jaja gi..padahal sebelum tu berbuih kita ajak dia makan kat situ..


Ada dua makanan yang jaja nak try rasa kat Paparich ni..
salah satunya...kuey teaw ni..
korang nampak macam pucat je kan..macam tak berasa je kan kuey teaw tu..
but trust me!
rasa kuey teaw tu memang superb!..portionya mmg banyak..
udang banyak...but taugeh banyak tu spoil sket la..
sebab jaja kurang gemar taugeh yang dok dlm kuey teaw ni..tapi sbb lapar punya hal..
jaja balun jugak la...tambah plak dengan cili kicap tu..perghhh! sedap amat!!


Ni mamat janggut punya...
nasiiii jugak..hahahaha..nasi goreng jek..
pada jaja rasanya kurengggg...


Yang ni yang teringin jaja nak rasa selain kuey teaw tadi...
dimsum or shiewmai..
ada inti ayam, seafood n mushroom rasanya...
yang jaja amik ni inti ayam..cicah ngan cili kicap n masih panas2..memang superb...
tengok pic ni..memang rasa terliur nak g makan lagi...


Ice lemon tea...jaja punya..

^___~

1 Beu-T Is Talking:

Nasuha said...

tampak sedap2 belaka maknn di situ..

Related Posts with Thumbnails