JaJa'Z Latest Stories

Saturday, October 5, 2013

Bila Umur Makin Senja...

Sebenar2nya lah kan...jaja ni memang jenis yg culas sket bab2 makan ubat..
if g klinik, makan ubat..pastu bila jaja rasa dah ok sket..
mula lah malas dah rasa nak habiskan ubat tu..
memang sokmo2nya akan macam tu lah..sebab tu lah kat umah jaja ni...
dah macam mini farmasi kat dapur tu...
ada je bekalan ubat..nak ubat apa..?
ubat demam, sakit kepala, selsema,sakit tekak,lelah..
boleh katakan belaka2 lah ada...
jadinya bila terasa macam nak demam ke sakit kepala ke..
insyaAllah, ada ubat yang boleh dimakan terus..

Bila makan ubat pun dah culas...nak makan suppliment lagi lah bercinta kan..
ni lagi lah plak..kena hadap makan suppliment hari2 plak tu...

tapi sorang kakak kat sekolah jaja ada cakap..

Jaja, bila age kita dah masuk 30thn..kita MESTI makan suppliment..

Terus terang jaja cakap...
jaja memang takde makan apa2 suppliment sebelum ni..
memang tak terpk langsung2 la bab nak makan makanan tambahan ke apa ke..

Teringat jaja masa g umah member time2 study kat Uni dulu...
family member jaja ni tiap2 kali lepas makan dan jadi rutin..makan suppliment..
siap sediakan bekas sorang satu pastu mak member jaja ni akan bahagi2kan ubat..
bukan sebijik dua yek...
kadang2 tu sampai dekat lima enam biji...
jaja masa tu memang terdetik...diaorang ni gila ubat ke apa...
segala menda diaorang telan..dah la suppliment tu sebiji2 memang besar kemain saiznya..
kalau jaja mau makan sehari dua..pastu terbiar gitu je lah ubat tu...

Now bila pk2 balik..betul juga apa yang kakak kat sekolah jaja cakap..
kita semua mmg perlukan suppliment..
sebabnya bila age dah masuk 3 series ni..mula lah sakit macam2..
sana sakit, sini lenguh, sana berdenyut...
jadinya bila makan suppliment ni..insyaAllah dapat la atasi masalh2 tu serba sedikit..kannnn

Jadinya lepas pk banyak2 kali...jaja pilih suppliment brand Shaklee 
itu pun selepas jaja bertanya kat beberapa orang kawan...
diaorang kata brand Shaklee ni bagus..dan ramai jugak orang yg makan menda alah ni..
so, jaja pun proceed la...


Sebagai permulaan jaja amik Lecithin n Alfalfa...
kenapa jaja pilih dua ni..sebab utamanya...ia dalam bentuk pil n kapsul..
kalau kena amik or minum menda2 yg kena bancuh2 tu..
alamatnya tak lepas dek tekak la...mau terkeluar semula..
kang tak pasal2 bazir plak kan..
jadinya jaja beli menda yg jaja betul2 bleh makan...

En Zack tanya..apa yang jaja makan tu..
sebab niat asalnya untuk jaja je suppliment ni..
alih2 dengan En Zack sekali joint sekaki...dah la kena bahagi dua plak dah..
tapi takpe lah..kongsi2..
sama2 nak sihat kan..takpe lah...

So, korang plak macam mana?
ada amik suppliment jugak ke???

12 Beu-T Is Talking:

ibuayu said...

Samalah kita..akak kalau makan yg bancuh2 ni memang tak tertelan..br nak cuba supkiment shaklee utk jantung...belum mkn pun lagi

hazlina azmi said...

shaklee mmg best dear..
blogwalking....feel free to visit blog saya pulak dan be my followers ya..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Effy said...

bagus produk ni
jom follow my blog

Danial Jaafar said...

Salam kak Ja, lama tak blogwalking. hehehe =)


harap sihat-sihat selalu

wantie said...

kalau makn ni boleh slim ke?

done follow you.

kita tengok result kamu dulu k.

JaJa'Z said...

thanks for coming hazlina azmi...

JaJa'Z said...

ibuayu..bleh try lecithin..tu pun sesuai untuk jantung...

JaJa'Z said...

welcome effy...

JaJa'Z said...

welcome effy...

JaJa'Z said...

Dan..
blog akak ni pun dah suam2 kuku dah...

JaJa'Z said...

wantie,
rasanya jaja takde cakap pun makan shaklee ni untuk kurus..just a suppliment..mcm lecithin tu selain fungsi utk pecahkan lemak, ia juga bagus untuk jantung...try lah..

Ruzana Ibs said...

Thumbs up sebab pilih supplement ... & Shaklee plak tu. Akak pun makan supplment Shaklee. Dah 2 tahun consistently makan.
start dgn set pantang. Sekarang consistent makan Vivix.. sedap & mudah. Tonik pekat.. tuang dlm sesudu teh & telan. Satu hari sekali je.

Related Posts with Thumbnails