JaJa'Z Latest Stories

Monday, October 29, 2012

AP Ayam Penyet...

Hari sabtu baru2 ni, lepas seharian menolong Kak Zah dengan majlis korban dia..badan jaja ni amat2 la letih..dr pagi dok siapkan bahan2 nak masak..pastu potong2 daging,pastu tolong masak sket2..tolong serve kan makanan..then layan tetamu2 lagi..hoihhh..kemain lagi la...pendek kata memang sampai kepetang jaja kat umah Kak Zah tu...tapi, walaupun agak penat..but jaja seronok..dapat mesra dengan jiran2..makan ramai sambil gelak giler2 bagai nak rak dengan akak2 ni..bukannya selalu..once in a while tu bleh la...

Disebabkan seharian dah penat..so, hari ahad semalam jaja ngan En Zack memang agak bermalas2an kat umah..nak memasak tu memang tak la..pagi2 tu kitaorang layan roti canai kat Taj then lepak2 lagi kat umah sampai la ke lepas zuhur..then bila tengah hari perut dah merengek mintak makan...so, kami berdua plan makan kat luar je lah..gara2 tgk JJCM awalnya tu..tekak rasa nak makan chinese food..jaja teringat yg member ada cakap..restoran Hj Shahrin Low dah ada buka kat Kuantan ni..tapi sayangnya tutup la plak..maybe semuanya masih cuti beraya...bila kedai dah tutup..kami berdua malas nak pk banyak..so, opted for nasi beriani kat Taj je lah...tapi masa dok jalan nak ke Taj tu..

jaja nampak la plak restoran AP Ayam Penyet ni kat seberang jalan..saje je jaja gatal2 mulut ajak En Zack makan kat situ..alih2 dia kata JOM!..jaja pun apa lagi...laju je lah menonong lintas jalan..lagi pun lama dah rasanya nak merasa makan ayam penyet ni..sejak first cawangan AP Ayam Penyet dibuka kat Megamall..



Jaja pilih lemon pepsi dan En Zack hot lemon tea..

Dan untuk makana nya plak..jaja order

set nasi AP ayam penyet

Dah gi restoran ayam penyet..kena la jaja try ayam penyet kan..set ni ada ayam,tauhu dan tempe goreng, kangkung yang dicelur,timun dan juga sambal..banyak lagi menu2 lain..ikan bakar pun ada..mee bakso, pecal..tapi dah kerana lapar nak nasi..so, menu nasi je lah yang jaja pilih...dan En Zack plak pilih 

Set nasi dan ikan bawal goreng...

Mamat tu kan kureng sket ayam2 ni..so, ada menu ikan2 ni so, sesuai la dengan dia...sama jugak mcm set menu jaja..yang set ikan bawal ni pun ada tauhu dan tempe goreng,kangkung dicelur, timun dan juga sambal..


Jadinya ..ini lah dia menu kami semalam...my predict?? So-So je lah untuk rasanya..sambal ayam tu pada jaja tak la kaw2 pedas sangat pun..ayam plak sejuk dan agak lembik..kriuk2 kerak tu tak la serangup mana pun...set ikan yang En Zack makan..sambalnya kisar terlalu kasar..lada pun 'terbeliak2' lagi dok atas ikan tu..so, bila gaul dengan nasi, lada agak berserenggah la kat dlm pinggan..yang lain2..biasa2 je lah...untuk nak merasa sekali sekala boleh la kot... :)

Masa memula jaja nak makan tu ada la jaja twit kat twitter and  ada member yang cakap Ayam Penyet kat Wong Solo lagi sedap dr kat AP..so, next time kalau ke KL..bleh la jaja try makan kat Wong Solo plak..

*_____~




2 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

adik ipar akak manager kat nasi ayam AP melaka..selalu kami makan free jer huhuhuuu... tp pada citarasa akak yg kat tempat adik akak keje ni nasi ayam penyet dia sedap..selalu klu dia serve mmg ayam/iakn yg baru di grg panas2.. sambal pun sedap.kami siap minta tambah lagik... :) bukan promote tempat ni sbb adik akak keje tau.. tp kadang2 lain2 branch lain penyediaannya.. ;)

JaJa'Z said...

Maybe jugak la kak.. Ikut cawangan gak.. Ayam yg jaja makan n ikan zack tu sejuk.. Maybe sbb tu jd kurang sedap..

Related Posts with Thumbnails