JaJa'Z Latest Stories

Friday, August 10, 2012

Baju Raya Dia...

Dua tiga hari ni mood nak update blog memang tak de langsung..
kot la ada gambo menu2 berbuka pun tahan la jugak kan..
ni nan adoooo..sebabnya lately kerja kitaorang dok menapau makanan
dr bazar ramadhan jek..
ntah la..nak ke penghujung ramadhan ni..mmg malas sungguh rasanya...
bila dah balik umah tu..penat kemain rasa...
so, jaja just masak sket2 jek itu pun untuk sahur...

Alhamdulillah..semalam jaja dan En Zack dah selesaikan tuntukan rukun islam
yang ke empat....
lega dah rasanya bila semuanya dah selesai...

Masa kuar beli2 barang ngan En Zack kat Giant semalam..
sempat lagi dia ushar satu booth ni yang dok menjual jubah dan kurta...
dan kebanyakkannya jubah2 dan kurta yang dibawa dr Egypt..
nice kain nya...lembut and sejuk jek rasa..
bila dah kain lembut..sedap dipegang..harganya pun bleh la tahan gak.....
En Zack ni..kalau ikutkan berbelas2 gerai jualan dah dia jumpa yg jual jubah and kurta..
dok cakap cantik2..lawa2...kain best la apa la..but last2 dia tak beli pun..
geram betul jaja...
tapi semalam..jaja paksa jugak dia beli...
sebabnya kes tak larat dah nak keluar gi cari jubah or kurta utk dia but end up tak beli apa2...
last2 ..dapat la jugak sehelai..

ni kurta jek...
nak amik gak satu jubah yang dia agak berkenan ,tapi  takde saiz la plak...
takpe lah..at least dah ada dah sehelai..
tahan la sket dr takde langsung kan...

Tukar channel...

Semalam dah selamat tukar timing belt Cik Gen2...
pastu ada plak cover gascet oil yang bocor...
so, semalam selamat dah melayang RM348...
tapi tak kisah lah...asal kan dia 'sihat'...bak kata En Zack..

Takpe lah..dah kita nak guna dia hari2...
kena la kuar duit sket..

2 Beu-T Is Talking:

KakNi (CikNi Ahni) said...

jaja... akhir nyer misi membeli baju raya utk cik abe dah selesai... hahahah....

JaJa'Z said...

mana selesai lagi kak..dia kalau bleh nak cr jubah satu...tak tau la bila nak meredah bandar tu lagi..

Related Posts with Thumbnails