JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, July 3, 2012

Hari Koperasi & Karnival Kokuria 2012

Lama dah rasanya jaja tak update cerita pasal xtvt2 sekolah jaja...
kisah sambutan hari guru hari tu pun dan 'terkulai layu ditasik madu' jek...
jadinya kita biarkan je lah cerita tu layu terus..hehehhe

Meh kita tgk sambutan Hari Koperasi & Karnival Kokuria kat sek jaja...


Pagi tu lepas perhimpunan harian..semua student ke Dewan Bestari..
untuk upacara perasmian Hari Koperasi sekolah..
ada tetamu jemputan..pegawai dr bahagian Koperasi Sekolah di Jabatan jugak rasanya..
jaja tak joint sangat awal2 tu sebab bz sediakan tempat untuk ruangan pameran ngan Zurin...

Tapi kalau tgk jumlah pelajar yang datang..memang menyedihkan jugak la...
sebab memang dah lali sangat2...
bila sekolah buat majlis apa2..itu lah sebenarnya peluang diaorang untuk tak hadir kesekolah...
emmmmm....

Pegawai jemputan memberi ucapan dan seterusnya merasmikan majlis...

sebahagian guru2 koperasi sekolah...

mana we all???

kat blah belakang...hehehhe

Lepas perasmian..
para pelajar stay dalam dewan untuk pertandingan sayembara puisi..dan sebahagiannya pulak
ke game pentaque ...

Jaja and the geng ke mana lagi...ke gerai2 jualan la..nak skodeng bebudak ni jual apa..
hehehe

Diva sekolah jaja... :p

Time Karnival Kokuria ni lah pelajar2 berpeluang untuk berniaga..
generate income untuk kelas, persatuan atau pun kelab masing2...
apa yang nak dijual, macam mana nak dapatkan modal...
kena la diaorang bincang sesapa ahli persatuan...
dan kami cikgu2 pun bleh la tumpang sekaki membeli apa yang dijual tu...

Main2 bakar membakar ni...

gerai pertama ada jual udang, ayam and sosej bakar...
perapan ayam tu seriusly sedap...
jaja tak beli pun but dapat gak merasa..heheh

lengang lagi time ni sebab bebudak lain still kat dewan..tunggu la kejap2 lagi..heheh
habis pakat kena serbu...


yang baju2 biru ni semua bebudak kelas MPV...
majoring makanan and pemakanan...
so, setiap kali ada karnival..memang kompem diaorang berjualan...



ada gak yang buka gerai jualan bunga....

takde sapa nak bagi..so, posing sendiri je lah..
kui kui kui...


Hiasan kemain tiap2 gerai..maklumla..ada pertandingan gerai paling bersih dan ceria..
ceria ke?
hahah

ni gerai makcik2 kantin..
bukan bebudak je berniaga..bahagian kantin pun berniaga..sebabnya hari tu, 
kantin memang tidak beroperasi..

Cikgu2 pun berjualan sama...



bebudak MPV yang sentiasa over...

semuanya berjualan sakan...

dalam banyak2 gerai yang ada...
jaja and the geng stop kat gerai bebudak tingaktan 3S...

apa yang diaorang jual???

Mee and meehun sup utara....
tengok pun dah terliur sakan...
harus la merasa kan...nak2 plak siap ada rebus sup gearbox lagi kat tepi gerai tu....

and rasanya..memang tak menghampakan...
cuma sket je yang kureng....
mangkuknya kecik bebenor...diaorang guna mangkuk untuk abc or bubur ni..
nak mencedok kemain penuh mangkok...
patutnya beli yang saiz besar sket tu..baru la senang nak makan..
but overall..sedap...

Next entry jaja tunjuk bahagian pameran plak yek...

2 Beu-T Is Talking:

CikNi Ahnie (KakNi) said...

Wah macam meriah je hari koperasi... mihun sup pun nampak sedap, rasa lapar lah pulok... hu hu hu...

JaJa'Z said...

hai Kak Ni..boleh la..sekali sekali berxtvt ngan bebudak ni..

Related Posts with Thumbnails