JaJa'Z Latest Stories

Monday, April 9, 2012

Camping Perdana Day 2 ~ Paintball

Lepas solat zuhur...
semua pelajar2 berkumpul semula untuk sambung dengan xtvt2 yang masih belum selesai...
mujur jugak kump jaja just tinggal paintball ngan pandu arah jek..
at least tak la berpanas sangat kalau nak compare dengan kayak and berbasikal..

Sebelum taklimat..
macam biasa..ketua kump akan buat penyerahan ahli pada instructor..
dan kena bagitau lah berapa orang ahli yang akan terlibat...
supaya senang dibahagikan kepada kump2 kecil..

Instructor paintball plak memang geng2 askar..
so, korang paham2 je lah cara diaorang bagi arahan and bercakap macam mana...
memang a bit kasar..tapi bagus la jugak utk bebudak ni...

Kawasan paintball yang disediakan oleh Pusat KO

Barrel... 
memang first time la jaja dapat tgk kelengkapan utk ber paintball ni secara live..
selama2 ni dok tgk dalam tv jek..
dan first time jugak dapat pegang sendiri pallet(peluru) paintball tu...

topi dan pelindung leher untuk tujuan keselamatan...


Apa2 hal..taklimat dulu...
mostly bebudak ni memang tak pernah berpaintball pun..
jadinya memang banyak menda yang nak di taklimatkan...
esp pasal keselamatan...
dah main pun ngan senapang2 tu...jdnya..sah2 banyak peraturan yang nak kena ingat...
tapinya...
berbuih mulut pesan barrel kena sentiasa ke bawah..
tapi tetap jugak bebudak ni pegang hala ke arah orang(atas)


Selepas pembahagian kumpulan....maka bertempur la bebudak ni mengikut group masing2...


group pertama...
memang kelam kabut la bebudak ni main...
ada plak menyorok sampai empat lima orang belakang satu penghadang..
memang kena lah kan...

semua bersedia di tempat permulaan...

Diana yang dah kembang semangkok badan pakai baju berlapis2..
kena jadi pengadil...


ni dah group keberapa ntah..
and nampak dah ok sket la mainnya...

Lepas habis semua group bertempur...
sampai la last sekali...

turn guru2 lawan dengan anak2 murid...
jaja ni memang penakut..so, awal2 lagi jaja tak pakai sport shoe..hehehhe
saje nak wat chingelattt....jaja ni kan penakut main tembak2 ni..


wah2 Kak Na..sakan nak main tembak2...heheh

pasang stategi dulu apa2 pun...

sedia?????

tempurrrrr!!!!

bila geng2 cikgu main..best la sket tgk...
kalau yang bebudak..baru je mula tak sampai seminit...
dah ada yang kena out..

Walaupun diri ku ini penakut...
tak main pun..kita amik2 bau je lah yek.... :p

ada gaya tak? hehehhe

tak terbayang kalau jaja gi main paintball ni...
mau menyorok jek tak tembak2 pun..
hehehheh

lepas 2 jam...
xtvt paintball pun tamat....
dan untuk xtvt pandu arah...jaja dah takde kat kawasan kem...
minta izin balik awal dah..

blah malam nya bebudak ni ada persembahan kebudayaan...
but jaja dah tak kuasa dah nak amik2 gambo..

Last day camping perdana ni..
semua pelajar just ada majlis penutup..taklimat dr ketua kem komandan..
dan seterusnya bertolak balik ke sekolah..
tamat jua satu xtvt tahunan untuk kali ni...

7 Beu-T Is Talking:

Sari Yusa Ibrahim said...

kalau akak pun sure nyoroks tak kuar2 nembak, hahaha

JaJa'Z said...

hahha..sama la kita kakkkk..heheh

ita citot said...

paintball pun syiokkk! tapi takut sakit. hahahaaa ;p
sume aktiviti lasak kak ek. mesti sakit2 bdn klw ita yg join camp ni. hehehehe. tapi mesti seronok kan =)

deqma129 said...

beshh!!salam,just drop by to say hi.

JaJa'Z said...

ita...akak ni setakat tgk boleh la..kalau nak main..idok la..heheh

JaJa'Z said...

hai deqma...welcome...

Messy Mummy said...

Tak pernah cuba tapi sgt nak cuba main.. cuma rasa segan plak skrg nie... takut la tak paham2 aft taklimat or kena gelak gan kengkwn.. huhu...

Related Posts with Thumbnails