JaJa'Z Latest Stories

Friday, January 6, 2012

Jalan2 Ke Teluk Batik...

Mari melawat tapak!
^___~

Ni la tempat yang wajib dilawati tiap2 kali jaja balik ke kampung...

Padahal bukan ada apa pun..just pantai..ada gerai2 jualan...
tapi biasa lah..once in a while..
rindu gak nak jenjalan kat sini...xtvt wajib selalunya..
gi borong t-shirt2 'Pulau Pangkor' or 'Teluk Batik'...


Nak compare dulu dengan sekarang..memang Teluk Batik dah jauh berbeza..
makin maju..tempat pun makin lawa...
dulu kat depan ni bleh lalu dengan kereta..but now..
kereta kena park kat belakang..and depan ni dah jadi macam kawasan pejalan kaki..

DUlu masa jaja kecik2, kalau balik kampung suka sangat gi Telum Batik sebab
dulu2 time cuti sekolah ada Pesta Lumut...
tapi buat kat Teluk Batik ni lah..
kira macam ala2 funfair gitu lah..ada buaian pusing2, umah hantu..main baling2 tin dapat bear tu..
dedulu suka lah kan...
skang ni, kalau bagi main pun tak nak rasa2nya...
dah besar la katakan...
dan skang ni tapak pesta lumut tu pun dah jadi kawasan parking kereta dah...

Gerai2 memang banyak la..
jual baju, seluar,cenderahati..topi...
even kedai2 makan pun ada gak kat sini..so, jangan risau la
if datang jenjalan tetiba lapar perut plak ke...bleh makan kat sini...

Selalunya kalau jaja ngan En Zack ke sini..
kitorang just jalan2 jek..
kitaorang tgk orang2 ramai dok berkelah..mandi manda..main bola tampar..
setakat ni kitaorang nak mandi laut ke..memang tak la...
malas nak menyalin baju abgai sebenarnya..leceh...

Eh, ada makcik jual ais krim.. :p

Nak aiskrim kon satu...

Nom nom nom...
makan dengan muncung2 nya.. hehehheh

Pantai memang bersih..lawa...
tapi kalau tgk time ni..orang tak ramai sangat sebenarnya..
ada sekali tu jaja datang, penuh amat dengan orang...kat tepi2 pantai tu jangan harap
 ada ruang2 kosong..semuanya penuh dengan menusia...

Matahari betul2 tengah panas membahang...


Ceh..perasan la tu orang amik gambo dia...

Susah bebenor nak pandang kamera...
piat telinga baru tau..
hehheheh

Ada yang pernah naik banana boat? 
kat sini pun ada jugak..

syok jek tgk diaorang bersantai atas kerusi tu...
sambil rehat, sambil layan angin pantai...
huishh..syok syok....

Next, kita ke Lumut plak ek... :p

2 Beu-T Is Talking:

ieda said...

bestnyaa
akak x pernah sampai teluk batik nie
cantik tempat dia
wah2 .. nom nom nomm ekekek

hurmm siap ada tunggang pisang lagi .. best tuu ;)

JaJa'Z said...

kalau tak pernah gi..kena gi lah kak..bawak family jenjalan..kat sana byk hotel murah2..bleh bebudak tu main2 air..

Related Posts with Thumbnails