JaJa'Z Latest Stories

Thursday, September 22, 2011

Mood Marking Paper ...


Exam trial SPM selamat dah melabuhkan tirai semalam...
skang ni mostly cikgu2 yang mengajar form 5 tengah pulun sakan menanda paper...
termasuk la jaja....

Nak menanda paper ni pun, kena tunggu datang mood jugak...
kalau mood tak berapa nak ok dan kertas yang nak ditanda tu plak...
jawapan nya lebih kurang jekkk...
lagi lah mood tu takde...

Jaja kena pulun habiskan menanda paper untuk 2 kelas ni segera gak..
memandangkan next week jaja kena attend kursus plak
3 hari 2 malam di Cherating....
Masa memula dapat surat panggilan kursus tu...
rasa tak puas hati pun ada jugak...
apa lah kena mengena jaja dengan program
1Murid 1Sukan ni...
nak kata jaja ni cikgu ngajar PJK, memang jauh sengat2 la kan...
tapi macam biasa lah...
kita ni 'yang menurut perinta'...
nak tak nak, kena lah ikut kan juga..dah diarahkan cenggitu...

Bila jaja cakap kat En Zack kena gi kursus tu..
terus muka dia berkerut2...pastu gelakkan jaja...
mentang2 la bini dia ni 'sihat'...kemain lagi dia nganjing jaja kena gi kursus tu..
tapi idok la jaja yang bersukan nya...
bebudak la...sebab jaja kena bawa 8 orang student dr sekolah jaja ni...
jaja ngan cikgu2 lain, memantau je lah...

Setakat paper2 yang jaja marking ni...
tak jumpa lagi markah yang dasyat2 sangat teruk nya...
tapi ada lah sorang dua yang tak berapa nak molek menjawab...
ni baru kelas pertama....kelas kedua tu tak tau la macam mana plak pesen menjawab..
kang ada yang muntah hijau menengok ke jawapan bebudak tu nanti...

Ok lah..jaja nak teruskan menanda ni..
sesambil melayan burger yang En Zack beli malam tadi...
orang dah cakap tak nak makan...dia bleh plak terlajak gi order untuk jaja sekali..
mujur la bawa ke pagi ni molek lagi rasanya...
rezeki..tak baik dibuang....

^___~

2 Beu-T Is Talking:

Lina said...

selamat berkursus lar jaja yer :)

ziraziz said...

kak jaja ni pulun menanda ke...pulun bt bnde lain...hehe

Related Posts with Thumbnails