JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, August 10, 2011

Sekali Dengan Orang Pos Malaysia Pun Kena Ayat...

Alhamdulillah...
permintaan sos keju jalapeno kali ni agak memberangsangkan..
tak sampai 2 minggu hampir habis dah order pertama 50 peket tu...
dan semalam, dah selamat jaja order lagi 25 peket..
dan sesiapa yang still interested nak merasa sos keju ni..
jangan malu2 untuk email jaja okeh....

Kalau sesapa yang pernah order sebelum ni dengan jaja dan reorder lagi..
jangan plak terkejut kalau nilai postagenya berubah yek...
kali ni agak bermasalah jugak la pada jaja...
kalau dulu2, jaja guna pos express..main sodok2 jek envelope tu dlm tong pos..
but now pos laju dah bagi warning...
hanya dokumen sahaja yg dibenarkan untuk guna pos express...
nak tak nak jaja terpaksa lah guna khidmat pos laju plak...

kenapa jaja guna pos laju insted of pos biasa?

Memang kalau ikutkan charge untuk pos biasa lagi murah dr pos laju..
tapi seriusly jaja dah tak berani nak pos guna pos biasa
sebab dah pernah terjadi barang tak sampai...
so, jaja rugi 2 kali...
Untuk langkah selamat, sebab tu lah jaja guna khidmat pos laju...
gerenti barang sampai....

Eh, macam dah melalut plak cerita ke menda lain..padahal niat td nak
citer menda lain..hehhehehe

Okeh2..kembali kepada tajuk...
^___~

So, time nak pos segala tempahan2 tu...
macam biasa lah jaja ke pejabat pos Jaya Gading...
sampai turn jaja...kat kaunter tu..jaja keluarkan lah segala bungkusan2 tu...
adik yang kerja kat kaunter tu terus tanya...

Serbuk keju? Serbuk keju untuk apa yek?

Jaja pun citer la lebih2 kurang ngan dia...then dia tanya lagi...

Ni mcm sos cheezy wedges KFC tu ke ?
harga sepeket berapa ni?
 berniaga online yek?
bla..bla..bla....

Last2 jaja plak tanya dia...

Macam berminat jek...nak try ke?

Jadinya lepas dah settle segala urusan timbang2 bungkusan...
bayar2 postage semua...adik tu pun cakap...

Boleh lah kak...saya nak satu peket...

Hehhehehhe
menjadi juga strategi marketing jaja hari tu...
alang2 kan...kita buat je lah 2 dalam 1 urusan...
insyallah, petang ni jaja nak gi hantar kat dia...mana la tau kan..
kot2 dia promote kat kawan2 sekerja dia plak ke..
kira ok la tu kan...hehhehheheh

18 Beu-T Is Talking:

Dieyla Adila said...

sakan nya tokey jalapeno cheese sos nie meniaga :P

Aku Ibu Muda said...

rezeki...sy pernah beli dulu, tp tak sure plak ngan sapa...x ingat...last year kot...

Lelord said...

ekekeke cayalah jaja

diana said...

bagus la...
rezeki tu..:)

EviL WiTcH said...

kak jaja...dh smpai...thanx ye... ^_^

~izan~ said...

mantop ko noks!~ bley kembangkan market sos ni smpai ke pej.pos dah hehe..bagus2!~

Mamamya said...

alhamdulillah....murah rezeki jaja...dik akak nak sebungkus yer by hand tau xmo pos2 nnti kene makan tikus...winkkk!!!!! ^___________^

PatinPasta said...

Jaja,
Sempat lagi marketing time nak ngepos tu yek? Hehe!

kasih suci said...

makin maju la bisnes akak nnt..hehehehe...

JaJa'Z said...

@Dieyla Adilacari rezeki dikkkkkk

JaJa'Z said...

@Aku Ibu Mudaoh ye ke..nanti2 kalau nak lagi bleh order yek...

JaJa'Z said...

@Lelordekekke..hehhehe

JaJa'Z said...

@dianatu lah..rezeki bulan puasa...

JaJa'Z said...

@EviL WiTcHalhamdulillahhhh..makan puas2 yek...

JaJa'Z said...

@~izan~biasa la nyahhh..lepas ni nak kembangkan kat klinik, balai polis, balai bomba...hehheheh

JaJa'Z said...

@Mamamyajahattttttt..takmo kawan akakakkkkk

JaJa'Z said...

@PatinPastaharus la kak....ngayat kena pandai..heheh

JaJa'Z said...

@kasih sucialhamdulillah...rezeki ramadhan...

Related Posts with Thumbnails