JaJa'Z Latest Stories

Saturday, August 20, 2011

Alahai Suami Ku.....


Rasa2nya macam dah lama sangat2 tak cerita pasal En Zack kan..
lagi pun takde lah cerita yang kaw2 pun pasal tok janggut tu..
malas la nak tepek muka dia jek dlm blog ni..kang orang kata
dok tayang muka suami sendiri jek..
balik2 muka laki dia..balik2 muka laki dia..
macam la takde cerita lain..
hehheheh

Tapi last week memang ada satu peristiwa lawak yang berlaku
melibatkan si tok janggut tu...
hehhehhe
Seriusly nak tergelak jek bila jaja ingat2kan balik....
semua ni hanya kerana baju raya!

Actually baju raya kitorang dah siap awal bulan dulu...
jaja hanya tempah 2 pasang baju kurung dan sehelai jubah
dan En Zack plak jaja tempahkan dia baju raihan sepasang
dan nanti2 maybe nak cari jubah untuk dia jugak dalam sehelai dua...
En Zack ni memang tak pakai baju melayu sepasang time raya..
sebabnya kalau tempah, alamatnya pakai time tu je la....

So, nak dijadikan cerita..bila baju raihan dia dah siap...
jaja sangkut la dalam almari baju kitorang...and baju raihan tu
ada 3 helai pesen yang sama cuma warna jek agak berbeza sket..
tapi baju raihan yang baru berwarna merah,dan ada jugak sehelai lagi
yang warna merah juga cuma tone warnanya agak berbeza sket la...

Masa baju tu baru2 siap...En Zack ni sibuk dok cakap...

Abang pakai terus la baju ni yek...nanti raya pakai jubah jek...

Jaja memang bangkang 100% lah..
ada plak nak pakai terus baju raya dia tu..dah la baju tu
sama warna ngan baju raya jaja...
kita ni nak la sedondon dengan suami bila raya nanti kan....
macam2 la En Zack tu...

Sampai la satu hari dlm last week...
lepas dah berbuka and En Zack pun siap2 la nak ke surau utk terawih..
jaja plak tengah solat maghrib kat bilik belakang time dia bersiap2 tu..
so, memang keluar2 bilik tau2 dia dah gi ke surau..

Selalunya kalau solat terawih memang kul 10 mlm la baru En Zack sampai umah..
tetiba malam tu, lagi 5 minit kul 9 tetiba dengar bunyi motor dia balik..

Aik? takkan solat terawih kejap sangat kot!

Bila En Zack masuk je umah...
terus jaja tanya dia...

Ha bang..apsal balik cepat sangat??
tak solat terawih dulu ke??

Dengan senyum2 ala2 kerang rebus En Zack cakap plak...

Cuba awak tgk baju yang abang pakai ni...
lawa tak???

Ya Allah! sabar je lah..
rupa2nya dia bantai terpakai baju raya dia gi surau...
patutlah dia kata sedap semacam jek rasa bila pakai baju ni....
hehheheheh
ni semua gara2 tersalah amik baju..nak amik baju lama
tapi terambil baju baru...

Kalau nak pakai baju raya tu..cakap je lah banggggggg 
:-D

Kenangan raya 2010

4 Beu-T Is Talking:

PatinPasta said...

Alahai.. so sweet la korang! Suka baca! Hehe! Sanggup tu dia patah balik rumah.

JaJa'Z said...

kak aida, tu la pasal...siap patah balik semula salin baju lain..memang tak daya betul mamat tu..hehhehe

dieya said...

wkakakaakk.. lawak laa b zack! k jaja pun satu, apasal tempahkah dia baju raya kaler lebih kurang ngan baju lama.. lain kali beli corak lain2.. satu kotak2 macam zaman 4U2C dulu.. satu bunga matahari gedabak2 mcm jaafar onn tu.. kompem tak tersalah pakai

mamyharraz said...

alahai comelnya :D

org lelaki mmg kurang bab2 sedondon ni kan..

Related Posts with Thumbnails