JaJa'Z Latest Stories

Monday, July 4, 2011

Dah Beranak Pinak Korang Yek...


Semalam masa jaja tengah buat2 sibuk membeli barang2 dapur 
kat pasaraya depan umah...
tetiba bleh plak ada seseorang menegur jaja...
ingat kan sapa tadi..rupa2nya x-student jaja SPM tahun 2005

Dah nampak bekas cikgu dia...sah2 dia nak menegur kan...

Student: Assalamualaikum cikgu...
Jaja: W'salam...ha, Azizi,ingatkan sapa tadi...
Buat apa dah skang?
Student: Saya kerja dah cikgu....
Jaja: Bagus la tu kalau dah kerja....ha! nak beli apa ni?
Student: Nak beli susu ANAK ni cikgu....

What! anak????
Oh my...terlalu cepat masa berlalu kan...
rasa macam baru je lagi bebudak ni amik SPM...
tau2 skang ni dah kawen dan dah ada anak pun...
Actually Azizi ni ada gak datang ke kenduri jaja kawen 4 thn lepas..
time tu dia bercouple dengan orang lain...
dah bukan jodoh diaorang..and now Azizi dah selamat jadi suami orang lain dah...

Cikgu dia ni???
Nak buat macam mana..blom ada rezeki...
kita tumpang happy dengan anak2 orang lain dulu je lah yek...

^___~

5 Beu-T Is Talking:

sarah-najwan said...

xpe la jaja..ada rezeki tu..lambat bangat aje..sabarrr..

JaJa'Z said...

kak zia: setakat ni jaja masih sabar menanti..perasaan teruja melampau and jeles tgk orang2 lain mengandung tu dah takde sangat2..jaja just pegang kata " semua rezeki Allah tentukan"

kasih suci said...

InsyaAllah...kita x tahu rezeki anak tu bila akan datang...

Nur Hawa Mohd Zin said...

senior2 awe kebanyakkan dan kahwin dan ada anak pun..kawan2 pun sama...awe je yang masih single..hehe..kadang2 jumpa cikgu sek malu bila cikgu tanya pasal hal kahwin ngan anak..hehe

Mamamya said...

insya'allah rezeki pastu ada.....amin.

lama x jalan2 sini jaja...keterbatasan waktu yg sgt hebat.....wahhhhh...gitew...^______^

Related Posts with Thumbnails