JaJa'Z Latest Stories

Thursday, July 7, 2011

Culik Budak Ni!


Skang ni dah jadi habit jaja dah...
bila sampai je umah..keluar dr kereta..terus jaja cari waqi dulu...

Waqi ni actually anak yang Kak Zah mengasuh...
agaknya sebab selalu sangat jaja gi main2 ngan dia...
kalau sehari tak jumpa rasa rindu sangat2....

Waqi pun dah pandai..nampak je jaja balik..kaki dia dah tergedik2
nak jalan ke arah jaja...
macam tau2 jek orang nak gi amik dia...

Kalau nampak En Zack pun macam tu lah jugak dia...
sebab dia tau, En Zack akan start motor petang2 nak gi main takraw...
jadinya waqi pun nak la 'upah' dulu..kena jugak bawa dia round2
sekali dua..pastu baru En Zack bleh gi main takraw...
macam2 waqi ni...
makin nak besar..lagi macam2 perangai dia....
geram!!!

Selalunya blah petang kalau kebetulan jaja dah balik
dan Kak Zah nak mandi ngan sembahyang kejap..
selalu lah dak waqi ni transit kat umah jaja...
Kak Zah mintak tolong pegang kan waqi kejap..jaja no hal..
lagi lah suka kan.. :-)

Pantang dapat barang, semua menda nak masuk dalam mulut...
habis FM cik jaja tu..hehheheh
skang ni waqi dah tumbuh 4 batang gigi...dan pandai tgk ke sangkar burung
bila jaja sebut 'bird'..bila sebut 'mana cicak?' plak...
terus dia pandang ke siling umah....konon2 cari cicak la tu...
eii..geram sungguh dengan mamat ni...
hari2 rasa nak gigit2 jek dia....

Menumpang manja dengan rezeki orang....

8 Beu-T Is Talking:

mzhany said...

jaja, xpe la menumpang rezeki pun kan. InsyaALLAH...ada rezeki nya tuh.

A.I said...

Sama la ngan aku pon. menunggu2 baby haziq kt dpn umah aku tu blk umah. kalau nmpk dia, muati aku culik bwk blk umah. main ngan dia. gerammmm sgt2!!

Lelord said...

insyaallah pasni ada rezeki jaja ngan en.zack

dieya said...

semoga cepat rezeki tu sampai ke k jaja & b zack.. amin!
skali tengok muka waqi ni mcm muka firas plak. ke baby semua muka lebey kurang sama ek?

JaJa'Z said...

hany: jaja okeh..saje nak mengisi kesunyian..main2 ngan aki..

JaJa'Z said...

AI: ko nak lambung anak2 ko semua dah besar2 kan..ko plak sebab kesihatan..kita main ngan anak orang je lah yek...

JaJa'Z said...

kak lela: insyallah..aminnnn

JaJa'Z said...

dieya: amin..mudah2an..dieya doakan akak jugak yek...sama ke macam firas..lain lah..hehehe

Related Posts with Thumbnails