JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, March 29, 2011

Mimpi Sampai Tersedu Sedan....


Pernah tak terjadi dalam hidup korang..
korang bermimpi sesuatu yang amat dasyat or yang amat menakutkan
or yang amat menyedihkan sampaikan korang sebenarnya betul2 menangis...

Sekali dengar macam tak logik je kan..
alah mimpi je,takkan la sampai menangis betul2 plak ?
Tapi sebenarnya menda tu pernah terjadi pada jaja....

Satu malam tu jaja tido dan termimpi sesuatu yang buruk jadi kat En Zack..
kalau korang nak tau, En Zack ni sebenarnya dia ada lelah..
walaupun bukan jenis lelah yang dlm tahap kronik tu..
tapi kalau sekali lelah tu menyerang, jaja memang kesian sangat2 la kat dia...
sampai menggigil2 gi sedut gas kat klinik...

Berbalik ke cerita mimpi jaja tu..
biasa mimpi kan selalu bercampur aduk cerita...
tapi yang jaja ingat..jaja gi mandi kolam kat theme park mcm tu la..
siap naik slide berpusing2..dr atas slide ke bawah..pastu dah kat bawah..
naik semula ke atas..turun slide lagi..
berkali2..
pastu tetiba ada orang datang bagitau jaja yang seseorang
sedang tunggu jaja kat umah..minta jaja balik cepat
jaja punya lari..punya lari..punya lari..
sekuat2 hati...tapi masa tu kaki rasa berat sangat2..rasa macam dah jadi
ratu pecut jek..tapi tetap rasa lambat..
badan habis berpeluh2  masa tu...

Sampai kat satu tempat jaja nampak En Zack rebah..
dada dia sakit...dia sesak nafas..tercungap2...
orang2 keliling suruh jaja cari doktor...
jadinya jaja berlari lagi..lari lagi...lari lagi..laju2...tapi tetap rasa lambat
jaja cari doktor tu merata hala...
sampaikan last2 jaja tak jumpa pun doktor, tapi yang jaja nampak masa tu..
En Zack dah ada kat atas stroller..doktor dan nurse dah bagi
bantuan pernafasan..dada En Zack turun naik turun naik bernafas..
mesin kat sebelah dia hampir berhenti berdenyut...dan jaja plak
meraung2 nak gi kat En Zack tapi tak bleh gi dekat dengan dia..
jaja jerit2 panggil nama dia..sampai la jaja tgk nadi dia kat mesin tu
berhenti!
jaja menjerit2 sambil meraung..menangis sekuat2 hati jaja
sebab jaja tau masa tu En Zack dah tak ada lagi...
seriusly sedih sangat2 masa tu...orang sekeliling En Zack pun tetiba tak ada
yang ada hanya jaja sorang menangis tersedu2 meraung2 dr jauh...

Sampailah......

Jaaaa...Eh, bakpe menangis ni...?

Masa tu baru la jaja tersedar..dan dalam masa yang sama 
kat pipi jaja ni dah meleleh2 air mata...
jaja siap tersedu2 lagi...

Jaja pun apa lagi..terus peluk En Zack yang terpinga2 time tu ..
maunya dia tak terpinga2..
tengah dia syok2 tengok game bola..alih2 bini dia buat drama swasta plak 
kat sebelah..

Dah kenapa ni...tetiba menangis..?

Jaja ni dah tak mampu nak buka mata dah time tu..

Mimpi abang mati!

Ish ada plak mimpi sampai menangis...kalau Allah nak...
bila2 pun abang bleh mati...
Dah2...tu la, banyak sangat tengok citer hindustan :p

Ceh!!! bini tengah syahdu..sempat lagi nak kenakan
bini dia ni....

Itulah kisah 2 tahun lepas rasanya...
skang ni jangan kan kata menangis masa tido..siap bagi dengkuran padu maut lagi..
hahahhahahah

Korang pernah tak jadi cenggitu???

9 Beu-T Is Talking:

Miss AnisSensuous said...

Pernah..anis mimpi Mama yang tersayang mati.sedar-sedar je terus tak terkata sambil kesat air mata.time tu pulak Mama ketuk pintu.buka je pintu, bila nampak Mama, rasa macam Mama mati hidup semula.Tuhan saja yang tahu apa perasaan anis masa tu..

Puanbee said...

bee pun pernah jaja , rasa mcm betui jer bila dah sedar pun masih rasa sebak..

huhu tk de tempat nak masukkan url

http://puanbee.com

bee jarang guna dan update blogspot dah :)

JaJa'Z said...

anis:tu la kan..semua tu melibatkan orang2 yg kita sayang..lepas dah sedar tu terus berdoa moga2 mimpi tu hanya sekadar mainan tidur jek..

JaJa'Z said...

bee..ni bukan sebak lagi dah..siap menangis meleleh2 air mata,

mzhany said...

jaja,
sempat lg enzack ckp psl hindustan tuh

dieya said...

syahdu nyer mimpi k jaja.. baru nak join emo.. tiba2 baca remark b zack terus gelak terbahak2..
sempat lg b zack buat lawak tu, tak simpati ke tengok bini dia dah keluar air mata duyung :-p

kasih suci said...

pernah kak...tp dah tak ingat dah mimpi tu...yang pastinya, bila tersedor dari mimpi mmg air mata dah meleleh-leleh..huhu

efi hepi said...

puan jaja,tetibe aku rindu ko..lame jgk x jenguk blog ko ni.....aku pn dh males update blog jual shawl sbb lps operet mcm males teramat sgt2....okla jaja,saje singgah...tcare,muahs

Sha@Mama Tina said...

ooo...pernah..pernah..tapi tak ingat apa citer mimpinya..sedar2 mak kejut.."apasal nangis nih?

ha..gitu..termalu jap la..

Related Posts with Thumbnails