JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, February 2, 2011

Makan Besar...

Orang lain yang sambut Chinese New Year, tapi kitorang plak yang makan besar..
heheh
Alkisahnya petang td masa dok lepak petang2 kat luar umah
alih2 Cik Nazri suami Kak Zah ajak gi makan2 kat Tanjung Lumpur..
Kat kuantan ni kalau sebut jek Tanjung Lumpur..
tu lah tempat syurga makan2 ikan bakar malam2..
memang fames la Tanjung Lumpur ni..
Jadi sesapa yang datang jalan2 ke Kuantan,wajib la korang datang ke Tanjung Lumpur
dan nikmati la makanan laut yang sedap2 ada kat situ..
Sepanjang jalan sampai la ke depan laut penuh dengan gerai2 jual makanan seafood ni..
cakap jek nak makan apa..tomyam,ikan bakar,ikan 3 rasa,sotong celup tepung,lala berlada,
siakap stim..semuanya ada..


Jadinya lepas maghrib tadi, berdesup 2 kereta ke sana..
Dan gerai pilihan kitorang makan malam ni kat 
Ana Ikan Bakar Petai di Tanjung Lumpur..
Mentang2 la esok cuti..berduyun2 orang datang makan kat Tanjung Lumpur malam ni..
bersusun2 kereta...kitorang sampai terpaksa parking jauh dr gerai...
tapi sebab nak makan punya pasal, redah je la..mujur cuaca ok..tak plak ujan..
tapi angin, masyaallah!!! kuat dan sejuk okeh!
sampai menggigil2 En Zack sebab kesejukkan..tambah plak gerai berdepan dengan laut..

Menu malam ni..
Siakap bakar petai, siakap 3 rasa,tomyam campur,sotong celup tepung,
kailan ikan masin dan telur dadar...

Walaupun terpaksa tunggu agak lama sebab orang ramai..
tapi once makanan sampai, semua bedal tak hingat..sampai nak snap gambo pun tak sempat dah
Ni je la yang sempat jaja tayang kat korang..
hehheheh
Licin semua weh..puas hati makan..sampai sengkak2 perut.. 
Ni la Cik Nazri ngan Kak Zah..
jiran kesayangan kitorang...murah rezeki diaorang ni..
selalu belanja kitorang makan..
nampak gayanya lepas2 ni kitorang plak kena belanja family diaorang  makan..

Cik Nazri : Ada rezeki kita mai lagi makan kat sini...

Ni yang syok dengar ni...
bab2 belanja makan, mana bleh tolak kan... 
Minah dua orang ni la yang kecoh masa makan.. 
Cik Jaja diaorang yang tersadai kekenyangan..!
hehehhehe 
 Nina yang kecik tu makan sampai bertambah2 3 kali..
sedap amat gamaknya...
Last but not least..
En Zack yang perut 'cinonet' tapi bedal makan semacam jek...

Alhamdulillah, 
semuanya kekenyangan...sengkak2 rasa perut ni time balik tadi...

Jaja'Z: Rezeki jangan ditolak...

6 Beu-T Is Talking:

ibh said...

Memang makan besar nih..hehehhee..
Selamat bercuti Jaja

dieya said...

salah satu menu dinner tahun ini: butter prawn. nyummm!

naper muka b zack mcm tak puas hati jek.. still tak cukup bedal ke? ;-)

JaJa'Z said...

sue: tq dearrr

JaJa'Z said...

dieya: ;ali akak tu kalau bergambo tengah2 orang memang muka ala2 mcm tak puas hati jek..hehheh..tak cukup bedal apa..tgk jek pinggan yg bersusun2 depan dia tu...

Ogy said...

lorrrr bergambo yg dh licinnnn....hik2..sodap bebenorr tu..

JaJa'Z said...

mamagee..sebab lapar sangat..makanan sampai terus terkam..tu yg tak sempoat snap gambo makanan..

Related Posts with Thumbnails