JaJa'Z Latest Stories

Monday, January 31, 2011

Suka Suki Bowling Taman Tunas Mahkota

Suka betul malam tadi...
dapat asah balik skill lempar bola bowling...alhamdulillah, skill lempar ke longkang pun
 tak la seteruk dulu
hehehheh

Malam tadi geng KRT taman jaja buat tournament suka suki lawan bowling..
takde hadiah ke apa ke..saje suka2..
sambil nak eratkan lagi hubungan sesama jiran setaman...
mana yang tak kenal..bleh la time tu nak kenal2..
dan mostly jenjiran setaman yang hadir semalam, kebanyakkan nya yang memang 
jaja dah familiar dengan diaorang..
so, takde lah kekok sangat jaja nak berbual ke bergurau ke...
semua dah macam pangkat abang ngan kakak2 jaja jek...

Game start kul 8.30 malam..
mujur la juga diaorang semua pun sampai on time jek..
jadinya game dapat dijalan kan serentak...
takde lah dok tertunggu2 jek kan..tak pasal2 spoil the program... 
Pemain 'handalan' malam tadi dengan 'jurugambar' yang tak berapa handal..
hehhahahha
En Zack memang cakap awal2 dia tak reti main..
so, kalau awal2 cakap tak reti..takyah la nak pujuk2 dia suruh main..memang tak la...
tapi bagus jugak..bleh dia snap2 gambo malam tadi..
kalau tak, sapa plak la nak amik gambo kalau semua sibuk main...

Alhamdulillah, semalam lebih dari 30 orang yang berdaftar untuk main..
semua pakat angkut ahli kelaurga masing2 datang memeriahkan suasana..
dengan bebudak keciknya..
sama2 sibuk bebudak ni nak angkat bola bowling..sekali kena kaki, baru korang tau!
melalak la korang kat situ..
hehhehhe 
Antara jenjiran jaja yang hadir... 
semua dengan 'skill berani mati'..
tang geng2 laki main yang syok nya..riuh sakan...
skali dapat strike, sekali bersorak...bertepuk2 tangan..
meriah la kejap pusat bowling tu... 
En Zack dengan geng2 KRT dia...
Semalam jaja joint dengan geng 'mak2' main..
ye lah..takkan nak main dengan geng2 laki plak kan..
mau menjeling En Zack dengan suami2 akak2 ni..hahahha 

Rasa2 jaja la..dekat 2 thn jaja tak main bowling ni..
first time belajar main masa jaja study kat UUM dulu..
member2 jugak yang mengajar nya..
dulu2 skill main memang hancur la..'ke laut' jek bola pi time tu..ke longkang toksah citer la..
lagi la banyak..
bola ke belakang pun ada wehhhh!!!
sakan la lepas tu kena gelak ngan member....

tapi alhamdulillah, semalam ok la sket kot main nya..
tapi sebab dah lama tak main..pagi ni bangun rasa lenguh la jugak lutut2 ni..
maklum la..main ala2 'Shalin Dzulkifli' la katakan..
hahhahahahha
time orang2 tua dok main bowling...
bebudak plak sibuk dok main menda alah ni.. 
Ingat kan main free..rupa2nya satu token seringgit!
terus jaja sound minah dua orang tu...takyah membazir main menda2 tu..
beli air lagi bagus...
As usual jaja kalau gi mana2 mana bleh tinggal dua minah ni..
memula memang tak nak bawak..just bawak abang diaorang jek..
ye lah, bebudak ni kan sekolah lagi hari ni..
alih2 cuti plak dah..sempena CNY
terus diaorang gedeng2 kat bapak diaorang nak ikut jugak..
dah bapaknya bagi green light, jaja bawak je la...
Kalau takde budak duaorang ni sunyi jugak kitorang..
dengan diaorang la nak bermanja2...
En Zack pun melayan je la bebudak ni punya kerenah..
dalam kereta toksah cakap la..
si Nina tu kalau ketawa siap dah macam mengilai2...

Dekat kul 10.30 jugak baru game bowling habis..
tapi dia punya penangan..tak cukup 3 game..rasa nak pi tambah lagi jek..

Nak tgk score jaja??
hehehe..malu lah.....(nyampoh!!!)

Okeh2..jaja tunjuk..tapi jangan kutuk2 ek...

Game pertama!
Score 133!

Wah jaja! terror la main..ni sah2 selalu main ni...

komen memula kakak2 ni bagi..
hahhaha

Game kedua!
sebab dah ada perasaan riak sket masa game pertama
 terus tuhan bagi 'habuan'
Merosot!
score 94 jek.. :p

huish!!! kena baiki ni untuk game seterusnya..
takpe2 game ketiga ada lagi...
sempat lagi nak baiki mutu , gaya dan keunggulan jaja...

game ketiga!
Baiki mutu sangat la...hamik kau!
turun satu mata!
score 93 jek....

Alah jaja..keseluruhan score jaja banyak lah....

Ces!! dan2 kakak2 ni bagi kata2 semangat dikala diriku dirundung 
zaman kemerosotan...

Alah..just for fun jek...
suka2 nak isi masa terluang...

Over all...memang puas hati la main..
dan kalau boleh harap2 Ajk Sukan taman jaja untuk tahun ni
buat la lagi lawan2 bowling cenggini...tak nak lawan bowling pun takpe..
lawan congkak pun bleh,lawan main catur pun bleh..
tapi jangan main galah panjang ek..mengah jaja nak lari2 ni..

Dah! moh balik...
3 beradik forever...
Mizan,Miza and Nina....
Ada yang teringin buat adik angkat..sila contact En Zack..
hehehheh

Jaja'Z: Lenguh2 kaki ngan tangan ni...

4 Beu-T Is Talking:

dieya said...

tuh dia shalin zulkifli kuantan dah tunjuk belang!

suka laa tengok nina nyer jacket.. macam nak gi main snow :-D

peringatan: sila buat tag anda!

JaJa'Z said...

hehhe...nak ajak gak shalin zulkifli subang main..ada bran??? hehhe

memang dieya..akak tgk jaket si nina tu memang cute..ada hud sekali...cute sangat..pastu dia dok eksen..'ala beli kat bundle jek'..hehehhe

tag? apa tu apa tu????

kasih suci said...

wah terernya main boling...caya lah!!!

ikhwan said...

saya pon xdpt nk beat ckgu pnye 1st score 2....dasyat2...(ikhwan)...

Related Posts with Thumbnails