JaJa'Z Latest Stories

Friday, January 21, 2011

Rasa Macam Nak Rodok Tekak!

Eiii!!! Tak suka! Tak Suka!
amat2 tak suka bila mengajar dalam keadaan tengah batuk ngan selsema ni..
baru cakap dua tiga baris ayat..dah rasa nak batuk...
rasa nak marah bebudak jek..nak batuk...
eiiii!! geramnyaaaaa.....

Masuk hari ni dah 4 hari dok batuk ngan selsema..
habis berpantang dah jaja ni..air sejuk tak minum..menda2 kekacang tak makan..
menda2 pedas pun tak makan..
tapi batuk tak nampak gaya nak baik pun..
kalau time batuk tu..rasa macam nak terkeluar sekali isi2 perut ni..
kalau sesapa yang mengandung tu, rasa macam nak terkeluar la kot baby kat dlm perut

Tengah hari semalam jaja msg kat En Zack bagitau dia..
balik sekolah petang tu jaja nak minum ubat batuk then nak tido...
dengan harapan tak la dia terkejut sangat bila balik umah tetiba tgk bini dia ni
dok membongkang jek atas katil...
Jadinya lepas sembahyang asar dalam kul 4 lebih tu jaja bantai makan ubat batuk..
pastu terus tertido..tau2 En Zack kejut tgk2 dah kul 7.30 malam!
bila bangun jek gelap bukan main..
kena marah dulu sebakul dengan En Zack sebab umah tak  buka lampu..
pastu pintu belakang tak tutup..
sliding door depan tak berkunci(pagar kunci),langsir tak tutup...
tv terbuka...hehhehehhehe
maklumla..orang tengah lalok...tgk2 tv  tau2 tv tgk jaja...

Harap2 lepas2 ni lega la batuk..tak daya dah nak terkokok2 batuk sensorang
tido pun jd tak aman...

Jaja'Z: Tak suka kalau tengah badan tak sihat

8 Beu-T Is Talking:

Suzie said...

i la tu rasa mcm nak terkeluar baby dlm perut bila batuk2..haha..dari sabtu lepas n la ni tak baik2 lg
dah bergelen air asam jawa dok minum,dgn air kembang semangkuk la.ni semua gara2 tak boleh mkn sebarang ubat T_T

Izan Ishak said...

hi jaja...lama izan tak komen2 kat sini. yelah skrg ni musim demam batuk selsema kan. jalan2 belog kawan2 rata ramai yg batuk selsema sakit tekak ni..

mmglah tak selesa kan. makan ubat tau..moga cepat sembuh!

dieya said...

ish2.. cian dia.. tak sihat lagi rupanya..
weekend nih k jaja rehat cukup2 kay!

sfatimahzj said...

rest leklok..dah ok dah pantang larang tu..teruskn..hehe

mzhany said...

jaja tak minom madu ker? try la kot kot ok, kalau ubat batuk pun tak mampu kurangkan batuk

JaJa'Z said...

kak suzie: memang jaja tgk dr status akak pun...batuk sampai nak terkeluar baby..hehheheh..jaja tak reti nak buat air asam tu..last2 makan ubat batuk jek.,..

JaJa'Z said...

izan: tulah..cuaca tak menentu..kejap panas berdesing..kejap hujan mencurah...tu yg kena hati2 tu..

JaJa'Z said...

dieya: huk huk...tak sihat lagi.....

Related Posts with Thumbnails