JaJa'Z Latest Stories

Monday, December 20, 2010

Beli 'Baju Sekolah'...


Korang ingat bebudak sekolah jek sibuk beli baju sekolah...
ni ha! Cikgu sekolah pun sama sibuk nak 'baju sekolah' baru..

Abang,baju ngan kasut sekolah belum beli lagi ni...

pastu En Zack jawab..

Tau dah..cakap je la nak pi shopping..mentang2 dah masuk gaji...

Hasilnya..jaja dapat 4 pasang kain pasang baru..
semua orang dok sibuk cakap pasal baju kain cotton kan..jaja pun harus la kena ada jugak..
Jaja beli 3 pasang kain cotton dan sepasang Chiffon Cotton..
jadi lah tu..dapat la melawa sket bila buka sekolah nanti..

Jaja'Z: Sepasang RM25..4 pasang ?? PENGSAN!!

18 Beu-T Is Talking:

kasih suci said...

wah wah wah...shopping sakan nmpak...teringat pulak cikgu sekolah dulu2, bukak sekolah sure diorg pakai baju baru...hehehe

JaJa'Z said...

kasih, tak sakan mana pun..setahun brapa kali jek akak tukar baju...alang2 beli..banyak la sket kan..hehhe

farhana_aziz said...

hahaha.
tergelak pulak bc entry akak.kte baru je cakap ngan hubby tadi nak beli baju sekolah.kebetulan pulak sama..hehe

mmg kena beli baju baru ni.baru smgt sikit nak g sekolah.hehe

::Azura Rahman:: said...

jaja upah jahit baju kt mana?..

JaJa'Z said...

farhana: akak ni jarang beli2 kain ni..sebab tu saje beli lebih sket..kita kan pakai hari2..takkan nak ulang2 yg sama jek..akak bukan setakat baju sekolah..buku sekolah pun beli jugak..hehhe

JaJa'Z said...

kak zura: tak decide lagi kat mana..nak cari yg murah2 jek...

PatinPasta said...

Jaja,
Amboi.. skali rembat 4 pasang ka? Blum kira kasut lagik.. tudung lip lap lagik tuh :D.

* Sama la macam adik akak. Bila nak bukak skolah jek, dia pon tumpang beli "baju and kasut skolah" sama.

Azuan said...

kain pun de banyak jenis yea...huhuu

Jamiel said...

Sempat lagi tu..
Lain kali kalo x sempat boleh shopping kat..
b2bcollection.blogspot.com...or..
B To B Collection....akaun FB..
better buka di FB..
Ceh...sempat lagi promoted..

aZaMieTa said...

cantek la kak....!! suke sgt yg biru pink tu. menyerlahhh! (^_^)
baju cotton ni sejuk jek pakai. pahtu ita suka buat kurung pahang kak. 25 sepasang tu murah kak! besh! besh! =)

Syue Mustafa said...

4 pasang ok ler tu Jaja. Syue kekadang tempah baju sampai 10 pasang. Time nak membayar tu rasa macam nak pengsan. Tetapi rasa berbaloi sebab bila berbaju baru rasa bersemangat nak pergi kerja.

JaJa'Z said...

Kak Aida: 4 pasang tu jek yang dibenarkan dr 'pihak berkuasa'..lebih2 sangat kan..kena bayar sendiri plak..hehhehe..kasut, bag ngan tudung tak beli lagi ni..hehheh

JaJa'Z said...

Azuan: harus la dik...takkan kain sama jenis jek...

JaJa'Z said...

jamiel: amboi2..sempat lagi dia promote ek..okeh2..nanti jaja try tgk ek..

JaJa'Z said...

ieta: ni pes time ni akak nak pakai kain cotton..tak tau lagi rasanya guaner..kalau sedap..bleh la beli lagi kan...kat sini setakat baju kurung biasa..ada lagi rm25..cute kan yang biru pink tu.. i likeeee

JaJa'Z said...

syue: jaja tak pernahla tempah sekali sampai 10 pasang...nak membayar upah tu yg tak tahan tu....

Suzie said...

jaja,pic yg 2nd tu biru+hot pink mmg mcm my taste...cantik la! :)

JaJa'Z said...

kak suzie: kain cotton chiffon tu..lembut jek kain nya...

Related Posts with Thumbnails