JaJa'Z Latest Stories

Saturday, October 23, 2010

Projek Membakar Dan Main2 Asap...

Fuh! habis badan bau asap ni....
nampak gayanya before tido malam ni, nak tak nak kena la jaja mandi dulu
kalau tak, tido bau asap la gamaknya...

Petang tadi jaja gi tolong Kak Zah balut pulut panggang..
korang nak belajar tak macam mana nak buat pulut panggang?
next entry nanti jaja tunjuk kat korang step by step ok...
Besar2 gedabak pulut panggang yang jaja ngan kak zah balut petang tadi..
memang kenyang giler lepas makan 2 biji kuih ni..
kalau jual lah kan,mau sebiji sampai 50 sen ni...
laku laku....dah la sedap kan...
Kak Zah ni yang bestnya, apa dia masak semuanya sedap2 belaka...
jiran dia ni jugak la yang untung nya..

Itu kisah blah petangnya...sesi bakar pulut panggang
malam nya plak (kejap tadi) sesi bakar2 sate plak..
hehehhehe
Actually hari ni birthday Cik Nadzri(suami Kak Zah),,
dia decide nak bakar sate ni malam esok..
jadinya tadi sesambil kitorang balut pulut panggang,sesambil jugak Cik Nadzri cucuk2 sate ni..
dah alang2 ada arang lebih dok membara, letak la beberapa cucuk sate..
asal2nya nak bakar sket jek..last2 dekat 50 cucuk jugak selesai dibakar tadi..
hehheheh
kenyang sangat2 dah ni rasanya..En Zack pun makan bercucuk2 gak sampai
dah tak nak makan nasi dah malam ni..
dah alang2 tu jaja amik ikan bakar yg jaja buat untuk lunch tadi..
panaskan semula atas bara api..Huh! licin semua meratah...
dengan air asam sekali licin..
nampak gayanya lepas2 ni bleh la buat lagi...bukannya susah pun kan

Malam esok jaja update sessi membakar satenya lagi ok...

Happy weekend kawan2 semua
^___~

Jaja'Z: Mata mengantuk dah ni..

12 Beu-T Is Talking:

ibh said...

Wahhh..sesi bakar membakar la ni..Hummm..lama tak makan pulut panggang..Makan ja lah yg tau nya..nak buat tak pernah pun..hehehhehe...

JaJa'Z said...

nanti esok jajaj tunjuk mcm mana nak balut ek..nak buatnya jaja pun tak tau..hehhehe

kakngah said...

mmg puas mkn pulut panggang gedebab camtu.. kalau beli punye.. alahai... ada la besar jari telunjuk..

Lelord said...

hehhehehe good2 leh akak wat pasni

JaJa'Z said...

kak ngah: sendiri bikin memang la debab2 semuanya..padahal amik pulut sket jek..tapi tetap jugak gedabak..agaknya orang2 yang jual amik secubit je kot...

JaJa'Z said...

kak lela: nanti wat pulut panggang versi doha ek..tapi ada ke daun pisang kat sana?

Cik Jari said...

akak..td g pasar mlm..nk beli sate tapi duit tgl ciput je...sian kan???

akak takmo belanja sate ke?

JaJa'Z said...

hai cik jari..alah siannya....meh dtg sini malam esok..kitorang bakar sate lagi esok...

dieya said...

amboi pulut dia.. gebusss gitu! makan satu pun dah kenyang ni.

cute laa pose k jaja makan sate.. boleh apply jadi spokesperson sate sahmuri eh!

JaJa'Z said...

dieya: tu pun kira dah kecik sket dieya..yang awal2 lagi la debab2 semuaaaa...sampai terkoyak2 daun pisang membalut td..hehhehe

macam mana la nak jadi spokeperson sate sahmura dieya oiii..makan sate tu pun tak pernah dik...

Nurnabilah Nordin said...

bab bakar membakar ni yang best...

Nurnabilah Nordin said...

bab bakar membakar ni yang best...

Related Posts with Thumbnails