JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, August 11, 2010

Outing Dengan 'ThumbeNINA'....

Sabtu lepas jaja diberi 'pelepasan' dr En Zack untuk gi shopping
hehhe
orang dah bagi apa lagi kan..laju je la jaja 'lebarkan' sayap ke Kuantan
hari Khamis jaja dah keluar ngan En Zack
tapi dia tahu wife dia ni takkan puas kalau kuar shopping ngan dia
biasala, gi shopping ngan orang laki ni just beli menda yang dah di plan jek..
tak reti dah nak window2 shopping
sebab tu la dia soh jaja gi sekali lagi
tapi kali ni gi dengan orang lain plak..ngan kengkawan ke..
tapi jaja ajak anak kak Zah sebagai peneman
nak ajak member2
memasing dok bz prepare menda2 untuk hari kejohanan sukan..

Maka nya rezeki Nina la..dapat teman cik jaja dia ni gi shopping
nak ajak kakak nya si Mieza..dia ada sekolah ganti plak..
sampai merajuk2 minah tu nak ikut jaja sebab dengki kat adik dia..
hehhe
takpe la Mieza..lain kali kita gi pulak okeh....
Jaja and ThumbeNINA....
suka jaja panggil nina macam tu..
sebab minah ni kecik!

Plan jaja untuk hari tu nak ke ECMall ngan Megamall jek..
lama dah tak shopping2
sempat la jaja membedal perfume2 Body Shop,Suar Jeans LadyLike
alat2 makeup sket,kasut dr Vincci sepasang dua...
penat si Nina ikut jaja..
mujur la dia memang suka...
untuk lunch kitorang stop kat Noodle Station!

(Pic Google)

Jaja memang tak penah lagi makan kat sini..
tapi member2 dok sebut jek..makan kat situ sedap...
asalnya jaja nak makan kat Chicken rice shop..semua penuh
gi kat RasaMas pun penuh jugak...gi pizza pun penuh..
menyampah punya pasal..
terus masuk noodle station...
Muka ThumbeNINA yang kepenatan...!
Bila waiter datang bagi menu, terus Nina cakap
" Cik Jaja order la apa2..nina tak reti pelik2 ni"
hehheheh
untuk minuman jaja order air sama ngan nina
Ice Tea lychee
Gedabak punya besar gelasnya...
nina siap kena berdiri nak minum..
hehhehe
Untuk Nina,
Basket of fries and prawn tempura
friesnya koooo...besar gabak....
puas je telan...
Untuk jaja plak,
apa ntah nama nya..lupa plak..
fried mee tomyam gitu lahhhh
sebijik macam maggi tomyam jek rasanya..tapi sedap...
yang tak syok sket..sebab mee nya sejuk...
"Meh Nina amik gambo cik Jaja,
bleh cik jaja masuk dalam blog"

Macam tau2 jek ko ni nina....

Si Nina ni pun dah pandai..asal makanan sampai jek dia soh amik gambor...
hahhaha
And untuk pencuci mulut...
Banana Split...Yumiiehhhhhh
" Sesudu untuk Nina...dua sudu untuk cik jaja
Dua sudu untuk Nina...SEMUA untuk cik jaja"

Recommended??
makanan bleh la...banyak pilihan
maybe nak gi lagi dan try masakkan lain plak...

p/s: Sorry la ek..entry makan2 plak bulan2 poser ni..hehheh

10 Beu-T Is Talking:

A D I A said...

wahh sedapnya! motif buat entry makan2 sebelum puasa di hari 1day puasa. *nangis*

kasih suci said...

kak jaja ni saje je citer pasal makanan time2 pose nih...dugaan betul la..hehehehe

JaJa'Z said...

adia: motif nya tak sempat nak post entry ni before puasa..hehhehe

JaJa'Z said...

kasih: bukan pinta kuuuuuu hhheheh

dieya said...

kelakar laa pulak dok imagine thumbenina tu sampai berdiri nak minum teh ais laici gelas besar *terliur jap sebut nama air tuh*
kejam tau cik jaja ni.. nasib baik thumbenina tak tertumus hidung masuk dlm balang air!

muffins Jue said...

wah2..bestnya shopping n makan2..ati terpaut kt banana split tu la,udah lama ngak rasa..huhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah best nye jadi nina...ada org blanje..hehe

JaJa'Z said...

dieya: dah la berdiri..straw pun kena bengkok kan..tu pun tak dapat minum lagi.hehhe..dieya, air tu nama jek mcm sedap..tapi lycheenya tak rasa sangat and a bit tawar la...hehhe..ko jgn tak tau dieya, air si nina tu tumpah tau..cuak jap muka dia...mujur gelas tak pecah..kalau tak..cik jaja dia ni jugak kena ganti..heheh

JaJa'Z said...

jue: akak pun terpaut sebab tgk gambo dlm menu la..terus sambar sepiring..heheh

JaJa'Z said...

hawa: sekali sekala layan bebudak..nak layan anak sendiri blom ada lagi...

Related Posts with Thumbnails